News55

35-åringens hustru: "Jag vägrar att vittna"

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 29 okt. 2015Publicerad: 29 okt. 2015

Den andra dagen i rättegången mot den åtalade 35-åringen i Lisa Holm målet inleddes med att Lisa Holms pappa blev hörd. Därefter den misstänkte 35-åringen som fortsätter neka brott. När rätten ringde upp hans hustru var budskapet tydligt: hon vill inte vittna mot sin man.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SKARABORG. Lisa Holms pappa berättade bland annat detaljerat om kvällen då Lisa Holm, 17, aldrig kom hem från det café i Blomberg där hon sommarjobbade. Han fortsatte att berätta hur han kontaktade polisen och sökandet efter dottern, samt dagen som hon hittades mördad.

Han ställde också frågan hur det kan komma sig att den misstänktes dna hamnat innanför Lisa Holms jeans.

– Jag skulle oerhört gärna vilja berätta att försvaret berättar varför hans fingrar finns innanför linningen på min tös byxor, sade han, rapporterar Aftonbladet.

– De flyger inte dit, sade han.

Bröt ihop flera gånger

När det var 35-åringens tur att förhöras var det mycket fokus på tider, platser och alibi. Han fick frågor om hur hans dna hamnat på märkliga ställen såsom Lisa Holms kläder, det rep hon hängdes i, den silvertejp som satt fast runt hennes huvud och det rör hon hängdes från i det så kallade mjölkrummet, i ladan mittemot hennes arbetsplats.

– Jag vet inte, var ett återkommande svar.

35-åringen fortsatte neka, han sade gång på gång att han inte har någonting att göra med mordet på Lisa Holm. Under eftermiddagen bröt han ihop när frågan ställdes hur han tror Lisa Holms familj känner sig just nu. Han förklarade att han själv har barn och att han inte har träffat sin dotter på länge.

ANNONS

När rätten på åklagarens begäran ringde upp hans hustru i Litauen svarade hon i telefon men var tydlig med att hon inte vill vittna, någonting hon inte är skyldig att göra då hon är släkt med den tilltalade.

När hustrun var med på tråden började 35-åringen åter igen gråta. När rätten ringde till hans bror svarade ingen i telefon.

Den joggande kvinnan ska höras

Under eftermiddagen skall även den kvinna som påstår sig blivit stoppad av en man som bett henne följa med till hans bil för att visa vägen på en karta, kallas som vittne. Kvinnan är svärdotter till den misstänktes arbetsgivare.

Hon har tidigare pekat ut 35-åringen som personen som stoppade henne. Han säger i förhör att det är mycket märkligt då han bara har träffat henne en gång när hans arbetsgivare introducerade dem för varandra.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS