News55

Åtal väcks mot 35-årigen i Lisa Holm-fallet

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 23 okt. 2015Publicerad: 23 okt. 2015

På fredagsförmiddagen väcktes åtal mot den 35-årige man som misstänks för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Dödsorsaken är hängning enligt den förundersökning som släpptes i samband med åtal. Rättegången startar den 28 oktober.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

–Jag har precis nu väckt åtal för mord mot den 35-åring som varit misstänkt sedan den 13 juni i år för mordet på Lisa Holm, sade vice chefåklagare Lars-Göran Wennerholm under presskonferensen.

– Den åtalades inställning är att han förnekar brottet. Han säger att han aldrig har träffat Lisa Holm.

Tejpade över munnen och näsan 

Den 7 juni har gärningsmannen genom hängning berövat Lisa Holm livet, sade åklagaren. Hon hängdes i en lada nära det café där hon arbetade. Sedan har kroppen transporterats och gömts i ett klädskåp i en arbetsbod, på Martorps gård.

– Det har krävts våld och kraft för att få in kroppen i skåpet, sade åklagaren.

När kroppen hittades hade Lisa Holm ett kraftigt snöre kring halsen, hon var tejpad över mun och näsa och hennes byxor och trosor var neddragna och kläderna på kroppens överdel var uppdragna.

      LÄS MER: Familjens advokat “Sexuellt motiv som gick helt fel”

Bevisningen

ANNONS

Bevisningen består enligt åtalet bland annat av ett stort antal vittnesförhör med personer som varit i området före- och efter gärningen. Bevisning kommer även bestå av personer som varit i kontakt med den misstänkte innan och efter brottet. Det finns även bevis i form av dna från gärningsmannen på Lisa Holms kläder och även dna från Lisa Holm på den misstänkte gärningsmannen.

Har hittat sperma

Åklagaren påpekar att det inte finns några tecken på ett sexuellt övergrepp, dock har man hittat sperma från den misstänkte mannen i angränsande utrymme till ladan där Lisa Holm mördades.

Lars-Göran Wennerholm anser att det är svårt att se något annat än ett sexuellt motiv för brottet.

      LÄS MER: Spaningsledaren: “Bevisläget mycket gott”

Man i bil frågade efter vägen 

Det finns en händelse av betydelse dagen innan Lisa Holm mördades, den 6 juni, då en joggande kvinna blev tillfrågad av en man om vägen. Hon ville visa honom vägen på mobiltelefon men han ville då att hon skulle följa med in i hans bilen och visa på en karta. Hon sade dock nej, då hon fick olustkänslor.

– Den mannen har identifierats som 35-åringen vid en fotokonfrontation, säger åklagare Lars-Göran Wennerholm.

ANNONS

Rättegång börjar 28 oktober

Rättegång mot den misstänkte 35-åringen kommer sätta igång onsdag den 28 oktober i Skaraborgs Tingsrätt. Lisa Holm hittades död på en gård några kilometer från sin arbetsplats, ett café i Blomberg på Kinnekulle i Västergötland. Hon hade då varit saknad i fem dagar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS