News55

Dna i fokus när stjärnadvokaten tar över i Lisa Holm-fallet

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 24 feb. 2016Publicerad: 24 feb. 2016

Stjärnadvokaten Björn Hurtig som ersatt 35-åringens tidigare advokat kommer lägga tid på den Dna-bevisning som spelade en avgörande roll när 35-åringen dömdes till livstid för mordet på Lisa Holm, 17, i Göta hovrätt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var efter att 35-åringen dömdes skyldig till mordet på Lisa Holm i Göta hovrätt för två veckor sedan som han valde att byta advokat – från Inger Rönnbäck till Björn Hurtig. Han var redan bekant med fallet när han blev tillfrågad.

– Jag var nyfiken redan innan, jag hade följt det en del och vissa delar i förundersökningen hade jag också läst, säger Björn Hurtig till News55.

      LÄS MER: “Jag är nöjd” – åklagaren om domen i Lisa Holm-fallet

Dna-bevisningen i fokus

Senast den 7 mars ska överklagan lämnas in för hovrättens dom. Björn Hurtig kommer då, tillsammans med en formell överklagan, även be om ungefär en extra månad för den fullständiga versionen.

– Primärt därför att jag kommer in först nu och det är en stor utredning. Det kan vara svårt att direkt veta vad man ska angripa och det finns vissa saker jag vill reda ut och prata med experter om.

      LÄS MER: Lisa Holms mördare byter advokat

Den centrala bevisningen som fällde 35-åringen är de blodfläckar som hittats, bland annat på insidan av Lisa Holms byxor, med dna som överensstämmer med 35-åringens.

ANNONS

– Och då finns det två saker att jobba med: dna och även hans berättelse, säger Björn Hurtig och förklarar att dna-bevisningen pekar på att blodet är avsatt, men att det kan finnas fler förklaringar än den som presenterades av åklagaren.

Ett nålsöga

Sannolikheten att Högsta domstolen bestämmer sig för att pröva målet är liten, men ingenting är omöjligt, säger advokaten.

– Det är dock ett nålsöga att ta sig igenom.

Att fallet Lisa Holm varit så pass uppmärksammat i media tror han inte är till varken en fördel eller nackdel gällande överklagan.

– Däremot är det till nackdel för min klient eftersom han redan dömts i Sveriges ögon.

Hur mår din klient?

– Som du kan tänka dig att man mår när man hävdar att man är oskyldig till ett mord. Han mår inte speciellt bra.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS