News55

Ett dygn tills Lisa Holm-åtalet väcks - polisen förbereder presskonferensen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 22 okt. 2015Publicerad: 22 okt. 2015

– Vi måste veta hur många CD-skivor med förundersökningen vi ska bränna, säger spaningsledare Lars Johansson till News55. I morgon klockan 11:00 beräknas åtal väckas mot den misstänkte 35-åringen i fallet Lisa Holm och polisen förbereder nu presskonferensen som ska ske i samband med detta.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SKARABORG. I morgon den 23 oktober klockan 11:00 är det nu sagt att åtal slutligen ska väckas mot den 35-åring som sitter häktad misstänkt för mordet och polisen har skickat ut ett pressmeddelande med information. Det är vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm som kommer lämna in stämningsansökan avseende mordet på Lisa Holm till Skaraborgs tingsrätt.

“Behöver veta hur många CD-skivor vi ska bränna”

I samband med detta hålls ett pressmöte i polishuset i Skövde. Vid pressmötet kommer både Lars Göran Wennerholm och kommisarie Lars Johansson medverka.

– Vi bad dem skicka ut detta pressmeddelande då vi bland annat behöver ha koll på hur många CD-skivor vi ska bränna. På skivorna kommer både stämningsansökan och förundersökningen finnas, säger Lars Johansson, till News55.

Eftersom det har varit ett sådant tryck från medias sida angående mordet på Lisa Holm, tror han att skivorna snabbt kommer att ta slut.

– Det finns risk att personer tar mer än en skiva och då kanske det inte räcker till alla.

Fortfarande skulle det juridiskt kunna bli så att den misstänkte 35-åringens advokat, Inger Rönnbäck, ber om ytterligare åtalsförlängning. Tidigare i veckan förlängdes åtalet för sjunde gången. Detta på grund av det tidskrävande arbetet att översätta den 2 000 sidor långa utredningen, eftersom den misstänkte är från Litauen.

Om allt går enligt plan dock, kommer huvudförhandlingen sätta igång redan nästa vecka.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS