Läsarbrev: "Pengar har blivit viktigare än medmänsklighet"

STOCKHOLM 20150410

News55:s krönikör Marianne Rundström skrev i dagarna en krönika om åldersdiskriminering som många läsare uppmärksammat. En av dem är Staffan Claar från Hjo, som förstår Marianne men har en annan vinkel på problemet.

Anton Hagwall

Annons

Annons

Jag förstår Marianne Rundström och andra som känner sig utsorterade på grund av sin ålder, men det finns många som inte orkar fram ens till 65. Själv är jag snart 62 och sjukskriven för utmattningssyndrom.

Våra liv ser olika ut och prestationshetsen i vårt samhälle är skrämmande. Undrar hur det ser ut om 30 – 40 år, när alla dessa effektiva tjejer och killar har blivit 60 och 70? Hur ska vi orka med ett samhälle som inte är mänskligt hållbart? Man talar och skriver så mycket om klimatet, men om vi inte bromsar tempot så har vi ändå ingen glädje av det fina klimatet i framtiden ändå.

De sönderstressade blir fler och fler, jag läste i morse om hur f-kassans handläggare känner sig tvingade att avslå så många som möjligt, och de som glömmer att det är människor det handlar om, blir premierade med lönepåslag. Har våra beslutande chefer och tjänstemän på förvaltningar och myndigheter blivit psykopater med noll medkänsla för sina medmänniskor?

Hur kan vår regering kasta ut sjuka och slitna människor till arbetslöshet och fattigdom? Socialdemokrater med höga löner som beslutar om att sjuka och fattiga ska bli ännu sjukare och fattigare.
Jag har sett in i ögonen på våra afghanska vänner som flytt för sitt liv och ändå får avslag på sin asylansökan, och kom inte och säg till mig att asylprocessen är rättssäker – snarare ett lotteri.
Vidar Andersson stod i TV och sa att när vi nu har en rättssäker process, så kan vi fortsätta att kasta ut människor. Jag minns naturligtvis inte ordagrant Vidars ord, men tala inte om rättssäkerhet när det handlar politisk taktik och en rädsla för Sverigedemokraterna, i stället för att hålla fast vid människovärde och humanitet. Oärlighet och hyckleri kallar vanliga människor detta. Ingen vill stå upp och hålla fast vid de värden som vårt land har vilat på så länge. Om någon står upp nu så vill man inte lyssna. Siffror och statistik och monetära förflyttningar har blivit viktigare än medmänniskan.
Staffan Claar, Hjo

Annons

Annons

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons