A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Fler och fler söker vård digitalt – här är anledningen

Samtidigt som kraven på vård på egna villkor ökar minskar resurserna inom öppen- och slutenvården. Intresset för privata digitala vårdgivare ökar kraftigt, samtidigt som allt fler patienter ser uppsidan med att söka vård digitalt, då man endast behöver en mobiltelefon och en app.

CAPE MEDIA

Annons

Annons

Genom att söka vård digitalt ser man som vårdtagare till att fler patienter får den vård de verkligen behöver. När fler första vårdkontakter blir digitala avlastas den traditionella sjukvården, vilket möjliggör fler fysiska besök för fler vårdsökare runt om i landet. 

Här laddar du enkelt ner appen Doktor.se

Första vårdkontakten är viktig

När man söker vård vill man att den första kontakten ska vara bra. Den ska kännas bra. Just därför är den första vårdkontakten i de allra flesta fall helt avgörande för hur den fortsatta upplevelsen blir, om man behöver remitteras vidare, ta prover eller få specialistvård. Man vill inte slussas vidare mellan olika läkare, som alla läser läkarjournalen, för att resurserna är knappa. När fler första vårdkontakter blir digitala får sjukvården mer resurser. Med appen Doktor.se får du prata med en sjuksköterska som hjälper dig utifrån just ditt vårdbehov och efter dina förutsättningar.

Enkelt att söka vård digitalt

En annan utmaning för den svenska sjukvården är missade läkarbesök. När en patient inte dyker upp till sitt bokade läkarbesök går resurser åt i onödan. Det finns många olika anledningar till att ett läkarbesök uteblir, det kan handla om ångest, oro eller att patienten helt enkelt har glömt bort läkarbesöket. I en artikel på Aftonbladet säger Jonas Bratt, chefsläkare i Region Stockholm, att uteblivna läkarbesök innebär att tider blir oanvända som andra patienter hade behövt. På så vis blir vårdpersonal, operationssalar och andra resurser inte använda och det kostar vården ännu mer pengar. 

Sök vård var du än befinner dig

Med appen Doktor.se kan du söka vård på dina egna villkor via mobiltelefonen och få fysisk vård när det behövs. Du kan sitta i kollektivtrafiken, ute på landstället under körsbärsträdet eller utomlands och söka vård via chatt, med röstsamtal eller videosamtal. Om du behöver läkemedel utskrivna hjälper läkaren dig med recept. Du kan hämta ut ditt läkemedel på vilket apotek som helst eller få det hemskickat direkt till dörren av Kronans Apotek.

Annons

Så här enkelt är det att komma igång med appen Doktor.se

  • Ladda ner appen Doktor.se på din mobiltelefon
  • Logga in och legitimera dig tryggt med mobilt BankID
  • Nu har du legitimerat dig! Det är bara att börja använda appen.
  • Läkaren kan både journalföra och skriva ut recept, precis som vilken vårdcentral som helst

Mer information om appen hittar du på Doktor.se.

 

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.