A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Få recept direkt i mobilen utan att boka läkartid

Nu behöver du inte längre gå till vårdcentralen eller sitta och vänta i timslånga telefonköer för att få den vård du behöver. Med appen Doktor.se får du nya recept eller dina gamla recept förnyade helt avgiftsfritt.

CAPE MEDIA

Annons

Annons

Tekniken går framåt i en rasande fart. Det finns idag många appar som du nog känner att du inte kan vara utan. Tänk dig en vardag utan mobilt BankID eller din internetbank. Nu kan du få all vård du behöver direkt i mobilen genom att ladda ner appen till mobilen.

Här laddar du ner appen Doktor.se

– Det är smidigt eftersom man inte behöver ta sig till en vårdcentral för att få träffa en läkare. Du har istället med dig läkaren i mobilen var du än befinner dig någonstans. Man sätts direkt i kontakt med en sjuksköterska som sedan, om behovet finns, ser till att man får prata med en läkare. Detta sker ofta direkt. Om många hör av sig samtidigt får man dock räkna med att vänta ett tag. Det gör inget om man stänger ner appen under tiden för man får ett meddelande direkt när det är ens tur, säger Leo Heijbel, kommunikationschef hos Doktor.se.

För att läkaren ska få tillgång till din journal och skriva ut eller förnya recept behöver du bara identifiera dig med mobilt BankID 

– Som patient identifierar du dig med mobilt BankID så att vi vet att du är den du utger sig för att vara. Därefter krävs även att patienten ger läkaren tillstånd att få titta i journalen och det är enbart den läkaren som patienten har kontakt med som får tillgång till journalen och ingen annan, säger Leo Heijbel. 

Läkaren på Doktor.se kan skriva ut de flesta recept

– När det handlar om receptförnyelse via Doktor.se kan vi skriva ut de allra flesta. Det är bara för vissa läkemedel som vi hänvisar till patientens egen husläkare. I övrigt skriver vi inte ut läkemedel som kan vara beroendeframkallande, narkotikaklassade eller läkemedel som kräver regelbunden vårdkontakt. Recept för psykiska besvär skriver vi endast ut i begränsade upplagor. Man kan även få recept hemskickade genom vårt samarbete med Kronans Apotek, avslutar Leo Heijbel.

Annons

Så här enkelt är det att komma igång med appen Doktor.se 

  • Ladda ner appen Doktor.se på din mobiltelefon
  • Logga in och legitimera dig tryggt med mobilt BankID
  • Nu har du legitimerat dig! Det är bara att börja använda appen
  • Läkaren kan både journalföra och skriva ut recept, precis som på vilken vårdcentral som helst

Mer information om appen hittar du på Doktor.se. 

 

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.