A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Orolig för en ny fläck på huden? Kolla upp i app!

På sommaren rör vi oss mer och är betydligt mer aktiva. Du kanske behöver vård när du befinner dig ute på vattnet i båten, på landstället, på husbilssemestern eller utomlands. Hälsan är viktigast, oavsett vilket äventyr du är ute på, och det är enkelt att kolla upp hudförändringar.

CAPE MEDIA

Annons

Annons

Tekniken går framåt i en rasande fart och detta har gjort det möjligt för oss att ha all den vård vi behöver med oss direkt i mobilen. Du behöver inte längre avbryta semestern, packa resväskorna och skynda till husdoktorn på din vårdcentral.

Du laddar enkelt ner appen Doktor.se här

Hudförändringar kan vara allvarliga och inte mindre än 40 000 människor drabbas varje år av den otäcka hudcancern. Många tänker på hudcancer som något som är begränsat till födelsemärken eller leverfläckar som i sin tur kan utvecklas till cancer (malignt melanom) och behöver undersökas och opereras bort, men begreppet hudcancer är bredare än så. Det omfattar även basalcellscancer och skivepitelcancer. Det är viktigt att vara uppmärksam på hudförändringar som plötsligt dyker upp eller som förändras över tid. 

Just leverfläckar är ofta bruna eller hudfärgade och under 5 millimeter i storlek. Om en leverfläck förändras i form, färg och storlek eller om man får ett sår som kliar eller blöder så är det viktigt att låta vårdpersonal bedöma själva förändringen.

Om du har svårt att minnas hur leverfläcken såg ut från början eller själv avgöra hur den utvecklats över tid och är orolig över att det kan vara något farligt, så kan du enkelt få den vård du behöver via appen Doktor.se eller besöka närmaste vårdcentral. Du kan själv ta ett foto på hudförändringen direkt i mobilen och skicka över fotot i appen. Detta kan du även göra samtidigt som du pratar med en sjuksköterska.  Om läkaren bedömer att hudförändringen behöver undersökas på ett fysiskt möte eller om det är aktuellt med provtagning så ordnar Doktor.se en tid hos rätt vårdgivare, det kan vara på en vårdcentral, av din husläkare eller av en kirurg. Då får remissen så fort som möjligt.

Annons

Så här enkelt är det att komma igång med appen Doktor.se

  • Ladda ner appen Doktor.se på din mobiltelefon
  • Logga in och legitimera dig tryggt med mobilt BankID
  • Nu har du legitimerat dig! Det är bara att börja använda appen
  • Läkaren kan både journalföra och skriva ut recept, precis som vilken vårdcentral som helst

Mer information om appen hittar du på Doktor.se.

 

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!