News55

Aftonbladet: Moderaterna smutskastar Socialdemokraterna

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 04 aug. 2022Publicerad: 04 aug. 2022

Moderaterna försöker bluffa sig till en valvinst, skriver Aftonbladet och Public Service får sig en känga i SvD.

ANNONS
ANNONS

Moderaternas Elisabeth Svantesson smutskastar Socialdemokraterna när hon felaktigt påstår att sossarna vill införa en fastighetsskatt. Det skriver Aftonbladets Ingvar Persson som tycker anser att Moderaterna försöker bluffa sig fram till valet. 

Public Service måste vara bättre förberedda ifall Sverige skulle hamna i en krissituation, det skriver Olof Ehrenkrona på Svenska Dagbladet. “Sverige bör genomföra en systematisk analys tillsammans med andra länder inom Norden, Nato och EU”, menat Ehrenkrona.

Emanuel Örtengren på Dagens Nyheter skriver idag om den amerikanska talmannen Pelosis uppmärksammade besök i Taiwan. Där han tar Pelosi i försvar och säger att det är Xi Jinping som “leker med elden” och inte USA. “För att hoten mot Taiwan ska vara trovärdiga måste han eskalera ordkriget och vapenskramlet ännu mer”, skriver Örtengren.

Den ryska ambassaden i Stockholm har fått slut på pengar. Ett tecken på att sanktionerna faktiskt fungerar. Det skriver Dagens industris ledare Tobias Wikström som tycker att kommerskollegium bör utreda den ryska ansökan om att få föra över pengar från Moskva till Sverige ska utan att brådska.

I dagens Göteborgs-posten tycker Karin Pihl att Moderaterna “tar för lättvindigt på frågan om surrogatmördrarskap” och menar att det är svårt att dra en gräns mellan altruistiskt och kommersiellt surrogatmödraskap.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS