News55

Hallandsposten: Var tjugonde hushåll bryter mot förbudet

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 01 aug. 2022Publicerad: 01 aug. 2022

Var tjugonde hushåll bryter mot ett visst förbud i Halmstad och företag tvingas böta efter ett allvarligt brott.

ANNONS
ANNONS

Halmstadsborna har hoppat på trenden med solcellspaneler på sina tak. I en del bostadsområden är det dock förbjudet med solceller då de svarta panelerna inte passar in med det röda teglet. Enligt Hallandsposten visar en undersökning att var tjugonde hushåll väljer att sätta upp solceller trots förbudet. Tidningen skriver även att politiker bryter mot reglerna. 

En restaurang i Uppsala tvingas böta 20 000 kronor efter att man olovligen visat en VM-kvalmatch för tre gäster förra året. Kunderna har nu tillsammans samlat in hela beloppet till restaurangen. Skriver Upsala Nya Tidning. 

Solrosorna blomstrar för fullt i Mörbylånga. Barometern skriver idag om det nystartade familjeföretaget som först tänkte sälja solrosfrön som fågelmat men sedan beslutade sig för att satsa på renodlade solrosor för självplock. Tre månader senare har nu blommorna slagit ut och är redo för att bli plockade

Ett företag i Borås tvingas att böta 130 000 kronor efter att man brutit flera ton berg för mycket samt utanför det markerade brytningsområdet, rapporterar Borås Tidning. 

Västerbotten-Kuriren rapporterar idag om hur färjeföretaget Wasaline går mot ett starkt år. Färjorna som går mellan Umeå och Vasa har slagit nytt passagerarrekord och bokningsläget inför hösten ser lovande, säger bolagets vd.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS