News55

Lönar det sig att köpa de billigaste produkterna?

En massa toapapperspaket. Om du inte vet om du ska köpa det dyraste eller det billigaste toalettpapptet får du tips här
Om du inte vet om du ska köpa det dyraste eller det billigaste toalettpapptet får du tips här. (Foto: TT/Christine Olsson)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 12 juni 2024Publicerad: 12 juni 2024

Visst är det skönt när vi hittar billigare varianter av grejer som är dyra, men det finns saker du aldrig ska köpa den billigaste varianten av.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De senaste årens inflation gör att allt har blivit dyrare och många känner att de behöver hålla i pengarna, ett sätt att spara kan vara att köpa den billigaste versionen av en produkt, men lönar det sig?

Microsoft har tittat på vilken typ av produkter det lönar sig att köpa de lite dyrare variantena av och vilka produkter du faktiskt kan välja de billigare varianterna av.

Här ska du slösa

När det gäller teknikprylar är att välja de stora varumärkena det bästa sättet att försäkra dig om att din nya pryl kommer hålla länge.

Dyrare träningskläder brukar både kännas och hålla mycket längre än de billigare varianterna, det gäller även träninsskor, de dyrare håller längre.

När du köper hårvårdsprodukter av hög kvalitet behöver du göra färre besök hos frisören och i längden gör det att det lönar sig att köpa de dyrare produkterna.

Det är bättre att satsa på dyrare diskmedel för de brukar räcka längre än de billigaste varianterna.

Billigt toalettpapper kan bli dyrt i längden eftersom du ofta behöver använda mer av det än av de dyrare varianterna.

ANNONS

Det är viktigt att köpa djurfoder av hög kvalitet till dina djurvänner, trots att det är dyrt, för billigare foder kan ge hälso- och hudvårdsproblem.

När du ska köpa nya bildäck är det värt det att inte ta de billigaste, de dyrare har högre prestanda och ger bättre säkerhet, de har dessutom generösare garantier och kundsupport.

ANNONS

Här kan du snåla

Engångsartiklar som du behöver byta ut efter att de använts en eller några gånger kan du köpa billigt, det gäller dock inte enbart det som räknas som engångsartiklar utan även sådant som duschdraperier.

När du ska köpa läkemedel behöver du inte välja det dyraste alternativet, generiska läkemedel har för det mesta samma fördelar som deras motsvarande märkesvaror.

Även kosttillskott och vitaminer brukar vara lika bra oavsett hur mycket de kostar, men när du köper sådant är det viktigt att kolla ingredienserna.

Torrvaror

När du köper te är det bra att köpa det i lösvikt, då får du det lägsta priset. Om du köper färdigmalet kaffe kan du alltid välja det billigaste alternativer om det faller dig i smaken.

ANNONS

Detsamma gäller socker och salt, vem kan se och känna skillnad på de billigare och dyrare varianterna?

Det här gäller även kryddor, ingredienserna är väldigt enkla och de är alltid desamma så välj det billigaste alternativet.

Mjöl är också något som du inte behöver betala mer än nödvändigt för det verkar inte vara någon skillnad på de billigare och de dyrare alternativen.

För de flesta smakar pasta av olika märken i princip likadant sä även här kan du välja det billigaste märket.

Annat

Kvaliteten på smink varierar inte så mycket med priset så här behöver du inte köpa det dyraste, en billig mascara fyller samma funktion som en dyr.

Det finns många olika gym och många olika priser på gymkort, men du behöver inte köpa det dyraste.

Böcker är lika bra oavsett vad de kostar, du kan köpa dem i digital version, beganade eller låna dem på bibliotek.

ANNONS

Barn växer snabbt ur sina kläder så det är ingen idé att köpa dyra kläder åt dem.

Eftersom bilar är en tillgång som snabbt minskar i värde kan du välja det billigaste alternativet, så länge den är säker och gör det den ska, det skriver Microsoft.

Här är sparekonomens bästa tips inför sommaren

Semesterfirandet riskerar att bli en dyr historia för många om man inte ser upp. Inför sommaren ger Nordnets sparekonom Frida Bratt värdefulla tips i TV4 om hur du slipper att bli ruinerad.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS