Annons

Annons

Lunchmackan som är lätt, sund, god – och billig

Dagens lunchmacka kostar bara en dryg tia - men smakar mycket mer...

Festmat som tröst i ruskvädret: gös med brynt smör och hummertoast

Gös är en av våra favoritfiskar. Och här spelar smöret en avgörande roll: först att steka i, sen lättbrynt och hällt över fisken. Och färsklöken, den där runda, vita som säljs i knippen och bara finns nu på försommaren, är underbar. Rå i sallader eller som här, sakta stekt i samma panna som fisken. Några champinjoner ur restlådan fick också steka med.

Det prunkar hos uslaste odlaren…

Det här är inte klokt! Mina fröer har blivit ett grönskande trädgårdsland! En hel kvadratmeter!

Karins müsli förgyller frukosten

Müsli är ett torrt, trist och trendigt påfund. Tyckte jag tills jag fick Karins hemgjorda. Nu är frukosten dagens höjdpunkt!

Här fick vi bästa förrätterna på länge!

Den egna karantänsmaten i alla ära - men att komma ut på en restaurangmiddag kändes som jag tror att kossorna gör på ett kosläpp. Och den här krogmåltiden var dessutom lysande!

Mammas Jansson var fenomenal – gör precis så här, och fuska inte:

Självklart lagar vi Jansson i midsommar. Men den måste göras med allra största omsorg. Så här blir den underbar!

Rabarbern växer så att det knakar – nu blir det paj, kaka, kräm och sylt!

Hjälp. rabarbern anfaller! Snart är den två meter hög. Nu blir det paj, kaka och kompott som räcker till ett helt kompani...

Perfekt potatismos, det tog ett helt liv

Efter mer än ett halvsekel i köket lyckades jag äntligen i kväll - med det perfekta potatismoset. Fyra detaljer gorde hela skillnaden. Läs här.