News55
Detta är en sponsrad artikel

Åh vilken underbar delikatess!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 17 juli 2016Publicerad: 17 juli 2016

Det verkar som om rätt många har upptäckt det före mig - men nu är kantarellerna här.  Första lilla skörden fick det utsökta sällskap som denna delikatess förtjänar: smör, grädde och färsk kronärtskocka. Kolla vilken förrätt det blev!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

004

Tips: finfina franska kronärtskockor säljs billigt nu. Jag gav tio spänn styck i dag. Kokade dem mjuka i välsaltat vatten, åt noga det goda som finns i bladen och skar sen ut de ljuvliga bottnarna. Stekte de små, fasta premiärkantarellerna gyllenbruna i smör, saltade, pepprade och hällde på lite tjock grädde. Lät koka ihop till underbar smak och konsistens. Klickade kantarellstuvningen på kronärtskocksbottnarna och toppade med några “ostuvade”, alltså bara smörbrynta, kantareller.

Jag lovar, inget kan slå en sån rätt!

Vad hade den kostat på guldkrog? 300 pix ?

Min råvarukostnad var kanske 15 kronor. Vilket förstås gjorde ätandet ännu mer njutbart…

ANNONS