Älskar den här burkröran - ibland måste man få synda och slarva...

Misstänker att det finns finsmakare som rynkar på näsan nu: men jag älskar ICA:s skagenröra på burk. Den billiga sorten!

Ulf Elfving

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Det finns verkligen usla skagenröror på burk. För söta, för sura, för blöta, för jä…. Nåja, inte goda, helt enkelt.

Så testade jag ICA:s “egna”. Den finns i två varianter, en vanlig och en lyxklassad. Lyxen (nästan dubbelt så dyr) var klart sämst, med stora, sega räkor. Den andra, den vanliga, billiga, älskade jag från första tuggan. Fin smakbalans, tuggvänlig konsistens.

Ibland får även en matfantast lov att äta direkt ur burken, det gör jag emellanåt av såväl Kung Oscars sardiner som Soldatens ärtsoppa eller ABBA:s rökta musslor. Enkelt.Och lite lagom djuriskt.

Och det kan man förstås göra med den här röran. Men det är också gott att lägga skivad avokado på rågbröd och sen toppa med röran:

Innehållet är 25% räkor, 15% surimi (fiskprodukt som ska likna krabbkött), 2% tångkaviar, dill och majonnäs. Och visserlgen får man också i sig en del tillsatser, som surhetsreglerande medel, stabiliseringsmedel, koserveringsmedel och färgämne – sånt som man inte gillar och vill undvika, eller hur? – men, herrejösses: nån gång får man kanske synda och slarva? Och bara äta för att det är gott…

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons