Befria mig från allt segt surdegsbröd!

Kan någon förklara den hejdlösa hajpen kring surdegsbröd för mig? Numera kan man ju knappt få tag i ett gammaldags, hederligt, (onyttigt?) långfranska eller formbröd.  

Ulf Elfving

Annons

Annons

Senast i dag köpte jag ett formfranska med vallmofrön. Drömde om ett gott, klassiskt bröd, med frasiga kanter och mjällt innanmäte, att bre massor med smör på och toppa med Lulles leverpastej eller en skiva gravlax. Och visst såg det gott ut:

Men pyttsan! Denna 35-kronorslimpa från saluhallen visade sig vara det vanliga surdegseländet – med seeega kanter och gummiartat inkråm.

Överallt braverar man med att man bakar på surdeg. Till och med knäckebrödet. Vem har bett om det? Vad ska det vara bra för? Varför finns det inte surdegsfritt bröd att köpa? (Be mig inte baka själv, för det kan jag inte.)

Jag fattar ingenting.

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons