News55
Detta är en sponsrad artikel

Buffel till middag i kväll?

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 29 aug. 2020Publicerad: 29 aug. 2020

Visent eller vattenbuffel till middag? Jag hittade spännande, annorlunda käk i en liten butik långt ute på landet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Inte bara kan man köpa sig en stek av de – enligt uppgift – jättegoda vattenbufflarna och visenterna här. Man kan klappa och mata dem också.

Gården med tama vilda djur ligger på Rådmansö i Roslagen och heter Samstorp. Här har Tommy Karlsson och hans sambo Helena Wall skapat en anläggning för stora och små med viltsafari, minigolf, restaurang, kafé och en delikatessbutik med lokala specialiteter, från egenodlade kräftor till hemgjord viltkorv.

Själv köpte jag stora, fina filéer av abborrar som fiskats i östersjöviken strax nedanför gården. Blev också väldigt frestad av en rådjurssadel från djur som Tommy skjutit själv och av olika viltkorvar som tillverkats i kylutrymmena bakom affären. Egna sillinläggningar och lokala ostar är annat som lockar en matfreak.

Eftersom barnbarnen var med blev det lunch på vilthamburgare och varmrökt lax med en urgod hemlagad potatissallad ute i solen efter viltsafarin. Alldeles utmärkt, betygsatte Penny, fyra år. Och farfar noterade att gården t.o.m. har fullständiga rättigheter, fast den sortens utsvävningar fick vara den här gången.

Allra mest nyfiken är jag på buffelköttet. “En delikatess”, säger Tommy. Så det får bli ett buffelköp nästa gång, och då vill jag också gärna handla kräftor, som odlas i dammar på gården och kokas på plats med mycket krondill.

ANNONS

Nu vattnas det i munnen!

ANNONS
ANNONS