A-
A+

Buffel till middag i kväll?

Visent eller vattenbuffel till middag? Jag hittade spännande, annorlunda käk i en liten butik långt ute på landet.

Ulf Elfving

Annons

Annons

Inte bara kan man köpa sig en stek av de – enligt uppgift – jättegoda vattenbufflarna och visenterna här. Man kan klappa och mata dem också.

Gården med tama vilda djur ligger på Rådmansö i Roslagen och heter Samstorp. Här har Tommy Karlsson och hans sambo Helena Wall skapat en anläggning för stora och små med viltsafari, minigolf, restaurang, kafé och en delikatessbutik med lokala specialiteter, från egenodlade kräftor till hemgjord viltkorv.

Själv köpte jag stora, fina filéer av abborrar som fiskats i östersjöviken strax nedanför gården. Blev också väldigt frestad av en rådjurssadel från djur som Tommy skjutit själv och av olika viltkorvar som tillverkats i kylutrymmena bakom affären. Egna sillinläggningar och lokala ostar är annat som lockar en matfreak.

Eftersom barnbarnen var med blev det lunch på vilthamburgare och varmrökt lax med en urgod hemlagad potatissallad ute i solen efter viltsafarin. Alldeles utmärkt, betygsatte Penny, fyra år. Och farfar noterade att gården t.o.m. har fullständiga rättigheter, fast den sortens utsvävningar fick vara den här gången.

Allra mest nyfiken är jag på buffelköttet. “En delikatess”, säger Tommy. Så det får bli ett buffelköp nästa gång, och då vill jag också gärna handla kräftor, som odlas i dammar på gården och kokas på plats med mycket krondill.

Nu vattnas det i munnen!

Annons

Annons

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!