News55
Detta är en sponsrad artikel

De här fiskarna älskar både barnbarn och vuxna!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 05 sep. 2020Publicerad: 05 sep. 2020

Sällan blir man så lycklig som när fyraåriga Penny hojtar att "farfars fisk är super!" Här är tre fiskrätter från de senaste dagarna som du nog också gillar!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Torskrygg med äggsås är ett pålitligt nummer här hemma. Vi älskar äggsåsen, spetsad med en skvätt vitt vin. Enkel rätt att laga:

Låt fisken rimmas en halvtimme eller mer i saltlag eller bara med 1 tsk salt ingniden i varje portionsbit. Koka den sen två minuter, ta av värmen,lägg på locket och låt stå i 10 minuter. Den ska inte komma upp i högre innertemperatur än 48 grader. Sen skivar den sig så läckert när man börjar äta av den!

Såsen till fyra personer: koka upp två dl vispgrädde med lika mycket crème fraiche samt en fiskbuljongtärning, ett par matskedar torrt vitt vin och en matsked pressad citron. Låt koka ihop till lagom såskonsistens och smaka av.

Lägg upp fisken på tallrik, väl avrunnen, toppa med ett hackat kokt ägg per person och några matskedar av den goda såsen.

Det här är en annan god fisk som är lätt att laga:

Ugnsstekta filéer av rödspätta eller annan plattfisk med smör och vitlök.

ANNONS

Lägg filéerna i en ugnsform, salta och täck med lite riven ost, smörklickar och skivad färsk vitlök. Gratinera i 200 grader tills rätten fått lite färg och vitlöken är genomstekt. Ös med smör ett par gånger under tillagningen. Här fick fisken sällskap av färskpotatis och en grillad lök, som följde med i ugnen.

Och så stekt rödingfilé med en god röra:

Filéer av odlad fjällröding säljs ofta till extrapris. En filé per person är lagom.

Stek den på hög värme på skinnsidan i bara lite smör eller olja. När den börjar bli genomstekt och fortfarande är halvrå på ovansidan vänder man den hastigt i pannan, tar bort den från värmen och drar av skinnet, det går mycket lätt. Servera med någon grönsak – här sockerärter och en halv grillad färsklök samt en improviserad röra av avokado, lite majonnäs, lite crème fraiche, en klick smör, finhackad kapris, dill, smörgåskrasse och citron. Och lite hemodlad mandelpotatis var förstås himmelskt till!

Det finns många skäl till att äta mycket fisk, förutom att det är nyttigt. Det främsta är väl att det är så gott. Dessutom mycket lättare att laga än många tror…

ANNONS
ANNONS