Farsans festmiddag

Får man vara lite självbelåten på Fars dag? Jag tar risken. Den här förrätten blev nämligen en fullträff. För denne farsa och hans närstående.

Ulf Elfving

Annons

Annons

005

Entrérätten fick det pretentiösa namnet Tryffelsymfoni. En symfoni i två satser: till vänster en skagenröra med hummer, krabba och räkor i tryffelmajonnäs. Till höger en skiva anklever (inköpt till reapris på matmässan i Älvsjö) med både vit och svart tryffel uppepå.

Tryffeln må ha kostat 20.000 kronor kilot, men det behövs så lite att en minibit av den vita gick på en hundring. Inte mer än ett par hamburgare, alltså.

Varmrätten blev kalvstek i ljuvlig gräddsås med gelé, brysselkål, inlagd gurka och sallad. Och sen fanns det tack och lov plats för lite hemlagad fläderparfait också.

Tur att det är ett halvår till Mors dag. Så att man hinner ladda om för att toppa pappamiddagen…

 

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons