Hallå alla seniorer i karantän (och andra): Här är manyttiga lästips!

Nu ska seniorer sitta inne för att hålla sig friska. Dags att trösta sig med böcker? Javisst! Här är några tips på matnyttig läsning.

Ulf Elfving

Annons

Annons

Annons

Annons

Årets bokrea sjunger på sista versen, och på vissa håll får man 50% rabatt på reapriset. Här går det verkligen att fynda!

Själv var jag på jakt efter matböcker i dag, medan man fortfarande fick gå ut. Hamnade hos Akademibokhandeln i Täby. Några böcker om mat, hälsa och livsstil fanns kvar i readisken. Kostade nästan ingenting.

Men ännu bättre fynd fanns några hyllor bort. Bokmalen och säljaren Helena Hedlund gav tips:

Det här är Helenas favorit. Mathias Dahlgren har skrivit Kokbok för grå dagar. Den kom i oktober men det låter ju som om den är specialskriven för dessa grå – ja, svarta – coronadagar. Och finkocken gör det enkelt för oss: här finns inga krångliga recept, men allt ska bli gott, och det är t.o.m. fullt acceptabelt att öppna en konservburk – som man förgyller med några goda smakkompisar.

En annan bok som Helena rekommenderar är den här:

COOP:s duktiga Sara Begner har provlagat ett antal enkla men läckra recept,ofta med ingredienser som man redan har hemma. Vilket låter perfekt för preppande pensionärer (och alla andra).

Och eftersom det hamstrats så mycket mjöl i dessa dagar, måste det förstås bakas av bara den! Här är två böcker som ger hjälp på+ vägen:

En, enligt recensionerna, egensinnig och sprudlande mat- och bakbok för de extra naturintresserade hittade jag på rean. Halva reapriset, det blir bara 75:- för den här:

Själv är jag usel på att baka. Fastnade därför för den här, av Camilla Hamid. Skönt att slippa ugnen!

Baka utan ugn

Läsa, baka och laga mat. Det är kanonbra terapi för seniorer i hemmakarantän!

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons