News55
Detta är en sponsrad artikel

Har aldrig sett maken till krog!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 17 dec. 2017Publicerad: 17 dec. 2017

'-Det är mat av världsklass, sa deckardrottningen Mari Jungstedt om restaurangen Samsara i Maspalomas. Hon hade rätt. Man tappar andan bara man kliver in på krogen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Samsara ligger ett stenkast från fyren Faro på södra Gran Canaria. Trakter som beskrivs målande i Mari Jungstedts andra deckare med motiv från ön, “Det förlovade landet”, som det är kul att ligga just här, i den miljön, och läsa. Och före resan hit bad jag Mari om några krogtips. Hon svarade utan en sekunds tvekan: Samsara!

Så dit gick vi. Och kom rätt in i ett sprakande, orientaliskt kaos. Det glittrar och lyser om färggranna kuddar, soffor, tavlor,lampor, växter och buddastatyer i en skön blandning.

Och maten är sensationell, precis som Mari Jungstedt lovat. Den serveras på nästan kvadratmeterstora tallrikar och ser ut som rena konstverken. Smakerna är utsökta.

Vi började med carpaccio på lax, en förrätt som lätt räckte till tre, fyra personer:

En annan förrätt vi tog in var en grönsakscurry, det låter inte så kul, men den var otroligt mustig och rentav ljuvlig:

ANNONS

Halstrad anklever med dadlar, nötter och äpple i en kraftig portvinsreduktion gick inte heller av för hackor:

Varmrätten blev anka, som finns olika variationer. Vi tog knaperstekt anka med mangosalsa, ännu ett toppnummer:

Desserten var dessvärre en flopp, en bit torr banankaka med en matsked glass – men det bortser man gärna från när man får notan: vår middag med drink, öl, två flaskor vin för fyra personer, förrätt, vamrätt och dessert gick på 450 kronor per skalle. Och detta i en miljö som bara den är värd hela beloppet.

Tack för tipset, Mari! Vi för det gärna vidare!

ANNONS

 

ANNONS