News55
Detta är en sponsrad artikel

Här fick vi bästa förrätterna på länge!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 23 juni 2020Publicerad: 23 juni 2020

Den egna karantänsmaten i alla ära - men att komma ut på en restaurangmiddag kändes som jag tror att kossorna gör på ett kosläpp. Och den här krogmåltiden var dessutom lysande!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För första gången på 50 år firade vi midsommar i stan i år. Det var en sällsam och ganska skön upplevelse.

“Ungarna” med vänner fick låna landet. Och det var inte ett dugg synd om oss. Tystnaden i Stockholm med förorter var unik. Luften frisk och trängsel och oljud totalt frånvarade.

Och en av de soliga helgdagarna var vi fyra pers som hamnade på Ulla Winblad på Djurgården, en av de få midsommaröppna krogarna. Bra avstånd till övriga gäster.

Jag åt tre förrätter, punkt och slut, och alla tre var riktiga toppnummer.

Först en hundraprocentig gravlax med ljuvlig sås och en toast som stekts till perfektion i smör. (Det är en liten konst att få smörstekt bröd exakt så gyllene och smörsmakande som det ska vara).

Sen en lerpottasill: en filé fin matjes täckt av ägg, rödlök, dill, crème fraiche och brynt smör.

Och så det bästa, en av de finaste förrätter jag ätit på mycket länge: en stor, tunn skiva gravad kronhjort med tryffelmajonnäs, parmesanost, ruccola, syrad rödlök och rostad mandel.

Kaffe på det och livet lekte!

ANNONS

Och skulle du också hamna hos Ulla, så missa framförallt inte kronhjorten!

ANNONS