Härlig sockerchock på torsdagarna

Inte ett matprogram till i TV, väl...? Jo! Medan melodifestivalsufflén svällde ohämmat i ettan i kväll grundade jag med kändisbakade sötsaker i fyran. Med god aptit!

Ulf Elfving

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

“Hela kändis-Sverige bakar”.  Det låter ju mer än lovligt töntigt. Men jag tycker att TV4 lyckades med säsongsstarten av det här programmet i kväll och rekommenderar fortsättningen.

Bäst var nog rollbesättningen, det som numera heter casting. Kända nunor från alla möjliga estrader visade sig vara mer eller mindre skickliga amatörbagare, från gamla justitieministern Beatrice Ask till djungelspexaren Banarne (som åkte ut direkt med sina bananbakelser).

Men resten var också bra. Inte minst alla frestande närbilder på snygga bakverk, som fick det att vattnas i munnen och fick mig att längta till i morron, när vi är hembjudna till inofficiella svenska mästarinnan i marängtårtan Pavlova, hoppas att hon gör en stor en!

Miljön var inte dum heller, förförisk svensk sommar. Har man inte den utanför husknuten, och har man inte kylen full av bakelser, kan man ändå få alltihop på TV på torsdagskvällarna ett tag framöver. Tårtor, bakelser, kakor, kaffebröd… – nästan mer än man pallar utan att rusa ut och råna närmaste konditori. En ljuvlig sockerchock. Tack för det!

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons