News55
Detta är en sponsrad artikel

Just uppfunnet: ankleverfylld spätta med smakrik, lätt rödvinssmörsås

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 04 maj 2017Publicerad: 04 maj 2017

Ha! Jag uppfann en ny maträtt i kväll. Tror det i alla fall. För jag har aldrig sett ankleverfylld rödspätta med rödvinssmörsås nån annanstans. Det blev riktigt lyckat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Om nån till äventyrs vill prova, så vassego:

Salta och peppra rödspättafiléerna. Lägg en klick ankleverterrin på varje. Finns i finare saluhallar och butiker men är dyrt. Jag tror att det går lika bra med den mycket billigare anklevermoussen som säljs för mindre än 30 kronor hektot. Rulla eller vik ihop filéerna så tajt som möjligt.

Gör smörsåsen: Lägg 1 msk finhackad rödlök i en kastrull, tillsätt ½ dl rödvin och lika mycket vatten, några stänk rödvinsvinäger samt lite salt och peppar. Koka tills löken mjuknat, späd med mer vatten om det börjar koka torrt. När det är klart ska det vara 1-2 msk vätska kvar (du behöver inte sila bort löken).

Vispa ned 50 gram smör per person, skuret i mindre kuber, medan vin- och lökblandningen fortfarande puttrar. Ställ åt sidan eller dra ner värmen till ett minimum. Såsen får inte koka, då skär den sig.

Stek de fyllda fiskfiléerna snabbt, lägg på ett lock och låt dem stå några minuter, så att de blir precis färdiga.

Lägg upp fisken på fat och häll smörsåsen över. Servera med mandelpotatis.

ANNONS