News55
Detta är en sponsrad artikel

Karins müsli förgyller frukosten

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 26 juni 2020Publicerad: 26 juni 2020

Müsli är ett torrt, trist och trendigt påfund. Tyckte jag tills jag fick Karins hemgjorda. Nu är frukosten dagens höjdpunkt!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tre rågade matskedar av den här müslin plus lite färska bär (i dag jordgubbar) på frukostfilen blir en kanonstart på dagen!

Det finns hygglig köpemüsli, men det flesta märkena är oskäligt dyra och ganska smaklösa, tycker jag. Att göra egen kan bli mycket godare och billigare, säkert också nyttigare.

Enkelt är det också, när man väl lyckats få hem alla ingredienser. Karin fick ett recept av kompisen Tina, la till och drog ifrån en del och kom fram till ett toppenfint resultat med lätt rostad frasighet. Prova själv, här är receptet:

5 dl havregryn

3 dl rågflingor

2 dl vetegroddar

1 dl linfrö

ANNONS

1 dl pumpakärnor

1 dl riven mandel

3 msk neutral olja (majs, raps)

4 msk vatten

1 dl flytande honung

Ibland tillsätter hon också 1 dl grovt hackade hasselnötter.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten, olja och honung. Blanda väl. Bre ut allt på en ugnsplåt med smörpapper och rosta i 225 graders ugnsvärme 10-15 minuter. Rör om några gånger under tiden och passa noga så att müslin blir precis lagom rostad, inte bränd.

Låt svalna och fyll på burkar.

ANNONS

Trevlig sommarfrukost!

 

ANNONS