Midsommarens rester - en gudagåva!

Midsommarbuffén i repris - som läcker sill- och laxtallrik. Vi älskar rester!

Ulf Elfving

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Dagarna efter midsommar känns alltid som några av årets lugnaste. Här i skärgården blir tystnaden och friden en plötslig och skön kontrast till helgens larm. Och kylskåpet är fullt av härliga rester!

Små pytsar med överbliven mat ser inte så kul ut på hyllorna i kylen. Men lägger man upp innehållet lite halvsnyggt blir det en njutbar anrättning. Och bra mat kastar man inte!

(Från vänster: gravad lax med hovmästarsås, vitlökssill, äpple- och currysill, citronsill, böcklingröra, inkokt lax med majonnäs, inlagd sill, varmrökt lax med skarpsås och ägghalva med räkor – rester är gott, och man känner sig nästan lite duktig när man tar vara på dem. Möjligen uppvägdes det präktiga något av att vi drack dubbla, kylskåpskalla starköl till. Man blir törstig av sill…)

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons