News55
Detta är en sponsrad artikel

Musseltårtan i TV - vad god den blev!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 13 mars 2017Publicerad: 13 mars 2017

Spännande i kväll: att få göra en smörgåstårta i direktsändning i TV.  Och jag slänger all blygsamhet över bord: resultatet blev jättegott! Här är receptet, häng på:

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var kul att få gästa härlige Ingvar Oldsberg och hans fina gäng i Bingolotto i TV4 på söndagskvällen. Tillsammans med legendaren Svante Thuresson, dessutom. Så trevligt mottagande vi fick, tack! Och vilken lustfylld uppgift man gav mig: att skapa en smörgåstårta under sändningen.

Göteborg. Bohuslän. Havet. Skaldjur. Klart att man skulle göra en tårta med lokala delikatesser! Kombinationen musslor, lax och tonfisk blev faktiskt alldeles, alldeles underbar:

Ta tipset och prova den här lite annorlunda smörgåstårtan, spontant skapad, snabbt ihopsvängd och sen välförtjänt uppäten av TV-teamet (hoppas jag):

Gör en fyllning av mosad tonfisk, finhackade musslor, finhackat äpple, lite bostongurka, crème fraiche, majonnäs och salt och peppar. Varva fyllning och smörgåstårtbottnar. Stryk på lite majonnäs, låt den gärna stå och safta till sig lite över natten, och garnera sen med musslor från burk samt kokta musslor med skal, rosor av rökt lax och något grönt. Simsalabim, så har du en lika originell som läcker smörgåstårta.

Ursäkta skrytet, men om den här kan man bara säga: Bingo!

Och Svante Thuresson höll med:

ANNONS

ANNONS