Nu du, Mat-Tina, lever du farligt...

STOCKHOLM 20140321

Nu får Mat-Tina passa sig! Leif Mannerströms hotar med hämnd efter att ha tårtats av Tina. – Den där skånska gräbban ska få igen, lovar han...

Ulf Elfving

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var i “Sveriges yngsta mästerkock” i onsdags som Tina avslutade premiärprogrammet med att träffsäkert trycka in en rejäl gräddtårta i ansiktet på kocklegendaren.

Inte bara ansiktet, halva Leif blev insmord i grädde. ( Se förra inlägget: http://www.news55.se/elfving/tv-veckans-sarklassiga-hojdare-tartningen-av-leif-mannerstrom/ )

– Jättekul, sa Leif – och lät inte alls ironisk –  när jag ringde honom i går.

I dag ringde han upp igen:

– Jag hade ingen aning om tårtattacken, avslöjar han. Trodde att vi skulle ta med oss tårtan till fikat efter programmet.

– Men jag kommer att ge tillbaka! Gräbban lever farligt…

Leif ville också tipsa om hur man ganska snabbt gör en soppa på räkskalen. Mitt sätt att rosta skalen i smör, hälla på vatten, koka en halvtimme, sila av skalen, koka ner till några matskedar fond och sen hälla på grädde till en krämig soppa går ju inte att använda när man bara har en timme på sig, som ungarna hade i onsdags.

– Fräs skalen med lite finskurna rotsaker, häll på grädde direkt och koka 20 minuter, säger Leif. Krydda, sila av, och soppan är klar!

Ska prova det nästa gång.

Samt titta vidare på småkockarna. Kan knappt vänta på att få se motattacken mot Tina…

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons