Obligatoriskt på midsommarbuffén...

Bara ett litet midsommar-ps: Våra gäster skulle vända i dörren om inte den här stod på bordet - varje år!

Ulf Elfving

Annons

Annons

Marinerad böckling. Enkelt. Gott. Snapsvänligt. Rensa ett par böcklingar noga. Lägg i en skål hackat syrligt äpple, hackade inlagda rödbetor, hackad färsk gul lök och några matskedar kapris. Tillsätt 1 dl olivolja, 2 msk rödvinsvinäger, 1 msk senap, pressad citron, salt och peppar. Rör runt och vänd sen ner bitarna av böckling. Klart. Servera med hårt bröd och gärna ovannämnda dryck.

Kan f.ö. ätas alla andra helger också. För att inte säga alla andra dagar. Skål och kram!

 

 

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons