Sallad och rosé på stranden i Nice - ska vi träffas där i slutet av april?

Skimrande minnesbild i novembermörkret: en sallad, en grillad fisk och ett glas rosé i solljuset på en strandrestaurang i Nice. Nästa år kan den bli verklighet: News55 tar oss dit!

Ulf Elfving

Annons

Annons

Annons

Annons


Den här bilden togs för ett par år sen, och jag längtar mig hela tiden nästan fördärvad tillbaka till Frankrike, och kanske speciellt matens, dryckens och ljusets förlovade stad, Rivierans pärla Nice.

21-25 april arrangerar News55 en gastronomisk resa dit. Jag ska med – välkommen du också!

Vi blir ett litet sällskap på c:a 20 personer som under ledning av frankrikesvensken Kenneth Adenskog – han har bott halva året i Nice i nio år – får upptäcka okända små kvarterskrogar och gastronomiska tempel, gå på vingård och matmarknad och lära oss många hemligheter om den här härliga staden.

Min första resa till Nice ägde rum för runt 30 år sen. Det var en gruppresa med ICA-Kuriren, och vi togs bl.a. till en helt osannolik krog som drev av en urgammal tant och där man satt och åt fantastisk sydfransk husmanskost bland gamla bildelar. Tanten lär inte finnas kvar, men Kenneth har lovat att ta oss till andra spännande ställen.

Och en resa till franska Rivieran måste föstås också innehålla ett antal timmar på nån av de fina strandkrogarna nedanför Promenade des Anglais. Där serveras ofta alldeles utmärkt mat, och där kan man sträcka ut sig i solstolar och doppa sig i Medelhavet efter måltiden.

Vi bor ett par minuters promenad från stranden, några kvarter bakom klassiska hotellet Negresco:

Medelhavsmaten lär ju vara rena hälsokuren med allt gott grönt, fisk, skaldjur och den fina olvoljan. Men den legendariska franska löksoppan ska vi förstås inte missa!

Som sagt: jag längtar redan. Vill du följa med, så bokar du hos Apollo. Välkommen!

 

Ta genvägen till Nice hemliga pärlor med News55

Läs mer om vårt spännande program under resan här

Annons

Annons

Pris per person från:19.800kr i dubbelrum. Klicka här och boka hos Apollo

Det är en begränsad grupp på max 20 personer gäller först till kvarn.

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons