Smörgåstårta är ju toppen!

Gjorde smörgåstårta i dag, för första gången på tio år. Så roligt det var!

Ulf Elfving

Annons

Annons

Lätt är det ju också. Gott bröd, två sorters fyllning och dekor med det man gillar bäst. Här blev det lax, räkor, löjrom och lite ägg.

Fyllning ett: skagenröra. Fyllning två: mosad tonfisk, bostongurka, finhackat ägg, lite finhackat äpple, majonnäs, crème fraiche och dijonsenap.

(Några råd till dig som inte gjort smögåstårta förut: Kantskär brödskivorna. Använd gärna både ljust och mörkt bröd. Och framförallt: gör tårtan en dag i förväg och låt den vila kallt över natten för att bli lite saftig. Dekorera strax före servering).

Det här måste jag göra oftare!

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons