News55

Ulf Elfving: Sommarpaella med kantareller och annat gott

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 25 juli 2022Publicerad: 25 juli 2022

Skruvade lite på paellareceptet i dag. Det blev inte så dumt!

ANNONS
ANNONS

Riktig paella har jag nog aldrig gjort. För visst ska det vara bläckfisk i en sån?

Så den du får recept på här är nog lite avvikande, på flera sätt. Men testa, det blev gott!

Vi hade ris över från en thaimiddag häromdan. Så nu fick det bli grunden. Jag fräste det helt kort i olivolja. Lät det sen koka i vitt vin, kycklingbuljong och saffran. Tillsatte några bitar grillad kyckling och några klyftor gul lök och lät koka ett tag till. Spädde med mer vätska.

Sen var det dags för godsakerna: några pilgrimsmusslor och några jätteräkor, mycket hastig stekta i lite smör. En näve lätt brynta kantareller. En mindre näve gröna ärter. Allt vänds bara ner i riset, musslorna får absolut inte koka, då blir de sega.

Saknade röd paprika, som spanjornerna gärna vill ha med. Tog några cocktailtomater i stället. Och jag lovar, det blev riktigt gott!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS