News55
Detta är en sponsrad artikel

Succé för suveräna sockerkakan!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 06 juni 2016Publicerad: 06 juni 2016

Det här måste vara Sveriges godaste sockerkaka! Perfekt till nationaldagsfikat - och alla dagar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

041

På en annan blogg i en annan tid (ja, för ett par år sen) skrev jag om Karins kaka och döpte den till “lyxsockerkaka”. Folkets kaklängtan var större än man kunde anat. Lyxsockerkakan klickades och delades och bakades i flera år.

Dags att presentera den för dig som missat den. En ljuvlig svensk sockerkaka, som blir härligt saftig och välsmakande av smör, ägg och vanilj när man lyckas med den. Hemligheten, förutom de goda ingredienserna, är att den gräddas lagom länge. Den måste tas ur ugnen i tid, när man provar den med en sticka ska det vara en liten aning kladd på den.

Här är receptet! Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • Smör och ströbröd till formen

Gör så här:

  1. Smörj en sockerkaksform med smör och sikta över lite ströbröd.
  2. Vispa socker och smör poröst.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt efter varje ägg.
  4. Rör ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Grädda i c:a 160 grader c:a 50 minuter. Men prova redan efter 40 med en sticka om den är färdig. Eller “nästan färdig”, den ska tas ut medan det fortfarande är en aning klet på provstickan.
  6. Låt kakan stå kvar i formen några minuter när du tagit den ur ugnen. Ta bort formen när den kallnat.

Smaklig sockerkaka!

ANNONS

      Club55: Följ med på vår klubbsegling i Kroatien med More Sailing

ANNONS