News55
Detta är en sponsrad artikel

Sven-Erik Magnusson åt min middag

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 23 mars 2017Publicerad: 23 mars 2017

En inställd middag är också en middag - för att travestera Ulf Lundell. Men det var den just bortgångne Sven-Erik Magnusson som fick mig att tänka på poetens visdoms(?)ord. Här är storyn om hur Sven-Erik fick äta den middag jag hade bespetsat mig på...

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sven-Erik Magnusson var en fantastisk artist. Först med att förvandla svensk visa till rock. Först med att sjunga på bred, frodig värmländska. Störst på skiva, i folkparker och på löpsedlar.

Ett unikum. Men jag minns honom också som spjuver, buspojke och charmör. Kolla på alla bilder! Skrattrynkorna, det gäckande leendet, den glittrande blicken.

Inte konstigt att han plättlätt tog över min middagsdate en gång. Utan att veta om det själv…

Det var i en norrlandsmetropol i skarven mellan 60- och 70-talet. Jag hade ett jobb där, och bland dem som också fanns med var en trevlig, duktig och rasande grann lokal sångerska. Solokvist som jag var frågade jag henne om vi skulle äta middag efter jobbet. Gärna på stans tjusiga innekrog, känd för sin gravade röding, renstek och hjortronmylta.

Mot alla odds sa hon ja. Jag började se fram mot kvällen, med vita dukar, tända ljus och diskret, romantisk musik från ortens välspelande kvartett. Samt röding och ren och allt det där.

Men på eftermiddagen, före jobbet, dök Sven-Erik upp, med all sin förödande charm och förföriska pojkaktighet. Han skulle också showa i stan. Kul att se honom igen, vi hade träffats många gånger – men självklart blev det han som fick äta den där middagen med ortens primadonna!

-Du måste förstå mig, ursäktade hon sig vädjande. Chansen till en middag med Magnusson får man bara en gång i livet.

Jag förstod.

ANNONS

Och Sven-Erik hade ju ingen aning om att jag lagt in en middagsförfrågan innan han kom. No hard feelings alltså. Men efteråt har vi skrattat ihop åt berättelsen…

Sven-Erik Magnusson var – förutom en av våra största artister – en hyvens kille. Det kändes redan då som en ära att ha blivit blåst på en middag av honom.

Vila i frid, Sven-Erik!

ANNONS