-
+

Till din hjärtevän: delikatesstallrik och rosébubbel

Alla hjärtans dag på söndag: då anstränger vi oss lite extra och fixar en romantisk supé med rosébubbel!

Ulf Elfving

Annons

Annons

En hjärtevärmande liten delikatesstrio, det blir väl kalas! Förslagsvis med det här innehållet:

— Smörstekt toast med kallrökt lax och räkor i pepparrotsgrädde.

— Avokadotärningar med löjrom, crème fraiche och lök.

— Varm krustad med musslor och champinjoner i curry- och vitlöksgrädde.

Bjud gärna ett rosa torrt mousserande vin till.


ANNONS FRÅN WINEAFFAIR

Mulderbosch Sparkling Rosé 99kr

Artnr 7790901, alk 12,5%


Så här gör vi tilltuggen:

Laxkanapé: Ta ut rundlar av vitt bröd och stek gyllene i smör. Rulla en skiva kallrökt lax till en “ros”. Fyll den med grädde, som du vispat och smaksatt med riven pepparrot (tub går bra) och blandat med räkor, helst färska.

Löjrom med tillbehör: Skär en halv stor avokado per person i bitar. Droppa lite pressad citron över dem, salta och peppra. Lägg upp avokadohacket på tallriken och toppa med crème fraiche (inte light), löjrom efter smak och kassa samt hackad gul eller röd lök.

Krustad: köp färdiga om du inte bakar själv. Värm dem i ugnen. Fräs smör, curry och en finhackad vitlöksklyfta i smör. Skär champinjoner i bitar och stek dem lätt brynta. Tillsätt grädde och koka ihop något. Vänd ner de avrunna musslorna. Skeda upp stuvningen i krustaderna.

Om alla inte gillar musslor kan man göra stuvningen på enbart champinjoner, eller annan svamp. Då passar det med en bit knaperstekt bacon ovapå.

Trevlig och kärleksfull helg!

Annons

Annons

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss