Toppkockar kokade gröt för hemlösa

Härlig syn i dag: ett gäng svenska toppkockar bredde skinkmackor och kokade risgrynsgröt för att ge Stockholms hemlösa en något bättre jul. Snyggt jobbat!

Ulf Elfving

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var i Kungsträdgården under tre timmar som bl.a. Alexandra Zazzi, Mathias Dahlgren, Frida Ronge, Paul Svensson, Ulrika Brydling och Magnus Ek lämnade sina skinande restaurangkök för att brassa gröt i en barack i Kungsträdgården.

Idén kom för några år sen från mannen bakom Smaka på Stockholm, Johan Turesson. Och alla råvaror och tillbehör var skänta av generösa leverantörer, så att evenemanget skulle ge maximal utdelning.

En hundralapp fick man ge för gröt, macka och glögg. Över tusen stockholmare handlade sin lunch hos dem och fick livemusik av Lasse Lindbom, Patrik Isaksson, Sussie Tapper med flera på köpet. Många nappade på det generösa erbjudadet “köp en, betala för två”, så Stadsmissionen, som pengarna gick till, fick en rejäl hacka.

Men minst lika viktigt som pengarna är att dagens fina insats av ett tappert gäng i Kungsan också är en påminnelse om att alla inte har möjlighet till ett överdådigt julfirande.

Något att tänka på medan julfrosseriet slår nya rekord.

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons