Törstiga resenärer rånas på Arlanda

Tycker du att mellan 64 och 92 kronor är ett skäligt literpris för dricksvatten? På Arlanda tycker man det. Och vad som är ännu värre: det finns inga alternativ.

Ulf Elfving

Annons

Annons

Annons

Annons

Den som kommer till flyget och vill ha ett glas vatten blir nästintill rånad. Flaskvattnet kostar i stort sett lika mycket i alla kiosker och serveringar. Konkurrens? Glöm det. Är det rentav samma ägare till hela rasket?

Och är det ägarintressena som också har bestämt att man ska göra det så svårt som möjligt för folk att dricka vatten på toaletter och tvättrum? Det finns nämligen inga muggar på muggen (ursäkta…), vare sig av plast eller papper, så den törstige får vackert stoppa ner huvudet i tvätthon och försöka dricka ur kranen.

Om man inte vill betala ockerpriser för flaskvatten, alltså.

003

Billigaste dricksvattnet på Arlanda – 32 kronor halvlitern.

002

Franskt vatten – uppemot 100 kronor litern…

Flaskvatten är ju f.ö. en högst tveksam produkt. Undersökningar visar att vanligt kranvatten ofta är av bättre kvalitet. Och herrejösses vad mycket plast som redan förorenar naturen!

Och en sak till: varför kör man upp tonvis med plastpackat vatten från södra Europa? Till ett land som kanske har världens bästa vatten i kranarna?

Så på väg från Arlanda till Gran Canaria kan jag bara utbrista:

Bojkotta svindyrt flaskvatten!

Och till Swedavia, som äger och driver Arlanda med flera flygplatser: ni är ett statligt företag och behöver verkligen inte gynna plastvattenindustrin. Gör en insats för resenärerna och miljön i stället: ställ ut några fontäner med gratis dricksvatten! Med muggar. Av papper, inte plast.

 

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons