A-
A+

Vardagsgod fiber- och vitaminbomb

Mycket att skölja och skära - men det var det värt!

Ulf Elfving

Annons

Annons

Extrapris på kycklinglårfiléer i veckan (som det ofta är). Med dem och ett par nävar rot- och grönsaker blev det så här trevligt;

Vi älskar sån här gryta med klar, smakmättad buljong. Ofta räddar den vardagsmiddagen. Ibland kör vi med korv i stället för kyckling, eller både-och, men i dag fick alltså kycklingen spela huvudrollen.

Gör så här: koka kycklinglårfiléerna 15 minuter i så mycket vatten att det täcker. Salta och förstärk gärna smaken med en kycklingbuljongtärning. Vi använder Knorr, många av de andra tycker vi inte alls om.

Ta upp filéerna och skär dem i mindre bitar. Skala, skölj och skiva en eller två morötter, en stor palsternacka och några jordärtskockor. Dela en stor gul lök i inte alltför små bitar. Rensa och dela en näve brysselkål. Skär en stor gul och stor röd paprika i bitar. Rensa och dela några vitlöksklyftor (gärna många).

Det där är grunden. Sen kan man komplettera med annat som man har hemma, jag hade en snutt vitkål, en bit kålrot (det har kommit en härlig bok om kålrötter, som dyker upp i en kommande blogg), några svarta oliver, en stor potatis och lite gröna ärter..

Lägg ned grönsakerna i kycklingspadet med kycklingbitarna i den ordning de behöver koktid; börja alltså med rotsakerna, fortsätt efter ett tag med lök och vitlök, lägg sen ner brysselkålen och allra sist paprikan, den blir färdig på två minuter och får inte koka sönder. Konsten är att låta allt bl.i precis färdig- men inte överkokt.

Smaka av med salt och peppar och klipp över persilja eller annat kryddgrönt.

En ostmacka till detta, och du mår kanonbra!

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!