News55
Detta är en sponsrad artikel

Världens sämsta grönsaksodlare?

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 14 sep. 2016Publicerad: 14 sep. 2016

Kolla! Det här blev årets skörd av morötter i mitt två kvadratmeters trädgårdsland. Och det är bara en del av årets grönsaksfiasko. Rädisorna ruttnade bort. Dillen syntes överhuvudtaget inte till. Och sockerärterna - ett tiotal - blev som små träbitar. Var finns ni: Ernst, Victoria Skoglund, Tareq Taylor, Bosse Rappne. Micael Bindefeld, alla grönfingrade trädgårdsmonster som får allting att gro, växa och prunka? Kan nån av er förbarma sig och rycka ut till århundradets mest misslyckade odlare?  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

20160914_163936

Årets skörd…

Alltså, jag har luckrat, gödslat, vattnat och pysslat sen i våras. Plockat ogräs, kupat och snackat snällt med varenda presumtiv planta, med vartenda litet strå som tittade fram i maj-juni och som skulle bli ett prunkande, överdådigt trädgårdsland.

Det blev – ingenting.

Nån som känner igen sig? Nån som inser att nästa år står man där igen med fröpåsar och matjord och gödsel och spade och kratta och drömmer om de där svällande gurkorna, ymniga salladshuvudena och kraftfulla morötterna. Och man brinner av entusiasm. För att sen inse att drömmarna sakta suddas ut och spricker framåt höstkanten. Precis som varje år.

Kan nån säga vad jag gör för fel?

PS: Moroten var i alla fall god.

 

ANNONS