News55
Detta är en sponsrad artikel

Vi testar coronaanpassat lyxjulbord

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 14 dec. 2020Publicerad: 14 dec. 2020

Coronasäkrat julbord - finns det? Bloggen har testat. Hamnade vid ett berg av humrar. Men hur smakade de?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Synen är imponerande på Stockholm Fisks lyxjulbord: obegränsat med hummer, havskräftor, räkor, kungskrabba, ostron och löjrom. Plus laxar, sillar, jansson, ostar och desserter.

Helt skink- och köttbullsfritt, såvitt jag kunde se. Här är det havets läckerheter som gäller.

Vi började med ett gäng ostron. Friska, salta, goda om än lite magra. Och man får så många man vill. Häromdagen var det en man som slevade in 50 stycken.

Skaldjuren läggs upp på stora fat av kockarna bakom disken. Man får inte peta på maten själv. Covid, covid, covid, som Trump brukar säga. Men man kan alltså backa obegränsat antal gånger.

Från alla fat som försetts med gafflar eller skedar – sillarna, löjrommen, varmrätterna, desserterna – får man däremot plocka på egen hand.

Borden är glest placerade. Under hela besöket behöver man inte komma närmare någon annan person är två meter.

ANNONS

Gästerna viker respektfullt undan för varann (i alla fall vid vårt besök), särskilt för en gråhårig senior.

Servicen är utmärkt och det mesta av maten mycket bra. Men det som för många är huvudattraktionen, humrarna, upplevde vi som torra och träiga, förmodligen överkokta, vilket är väldigt tråkigt på en så fin råvara.

Humrarna var ett bottennapp; ursäkta vitsen…

Men riktiga toppnummer finns också här: matjessillen från Norröna i Norge håller världsklass. Crème Brûlén på dessertbordet var den bästa vi ätit på åratal. Janssons frestelsen är oklanderlig. För att ta några exempel.

Och den lömska coronan? Här förefaller den ha minimala chanser att göra sig gällande. Vilket ju är helt avgörande om man över huvud taget ska våga ge sig ut för att rädda krogbranschen!

En kille åt 50 stycken av de här ostronen häromdagen. Själv nöjde jag mig med 15.

ANNONS

ANNONS