A-
A+

Vilken matfrossa i TV - kväll efter kväll!

Har TV4:s planeringschef tittat för djupt i glaset? Premiär i kväll för Sveriges (Decenniets) mästerkock. Och i morron för Kockarnas kamp. Lustig planering. Men jag älskar den!

Ulf Elfving

Annons

Annons

Den som avskyr matprogram i TV (om nu nån kan göra det?) får plocka fram en bok eller en kortlek den närmaste tiden. För nu vässas knivarna och nu glöder spisarna i TV. I Sveriges mästerkock som startade i kväll och kallas Decenniets mästerkock tävlar de bästa från de senaste åren. Och i Kockarnas kamp med premiär i morron möts de tunga proffsen.

Frågan är man ser nån skillnad mellan amatörerna och proffsen. Kvällens mästerkockar lagade formidabel mat. Enrisbakad fasan, någon?

Det var verkligen en fröjd att se när deltagarna lagade sin egen “signaturrätt”. Juryn – Mischa Billing, Leif Mannerström och Markus Aujalay – öste beröm över allihop. T.o.m. killen som var djärv nog att tävla med pizza, Amir Kheirmand, fick mer än godkänt. Normalt borde han kanske ha åkt ut med sitt folkliga bidrag, men alla fick vara kvar till omgång två.

Och i morron kväll går alltså superproffsen in i tävlingsköket i Kockarnas kamps säsongspremiär.

Normalt brukar de här programserierna avlösa varann. Inte i år. Nu blir det mat både måndagar och tisdagar, bara i TV4. Och det ska nog gå att hitta nåt liknande i andra kanaler alla andra dagar också.

Hösten börjar bra!

Annons

Annons

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!