Så är Trump fara för sitt eget land

A protester holds a sign in the likeness of President Donald Trump during a protest over the death of George Floyd, Saturday, June 6, 2020, in Miami. Protests continue throughout the country over the death of Floyd, a black man who died after being restrained by Minneapolis police officers on May 25. (AP Photo/Lynne Sladky) FLLS111

Cay Bond

Annons

Annons

Situationen i USA eskalerar och det blir tydligare och tydligare att Donald Trump är en stor fara för sitt eget land. Landet har helt tappat sin höga status på grund av en president som inte är en insiktsfull statsman utan en vanlig girig och till synes ganska osmidig businessman. Hur han blev folkvald och kom till makten är fullständigt obegripligt. Jag minns hur Hillary Clinton, som då fightade mot honom, ständigt varnade väljarna för honom och redan då förutspådde att Trump var en fara för landet och skulle kunna förstöra USA till oigenkännlighet, om han blev vald till president. Där är vi nu.

Det är en stor sorg för USA. Jag har gjort många resor till det ¨förlovade landet¨ genom åren och har alltid varit mycket svag för New York där jag hämtat mycket inspiration ur design och konstvärlden. Inte minst från vackra museer där man länge sett på mode som en kultur och skapat oförglömliga utställningar bland annat ¨Prada & Schiaparelli¨, Alexander MqQueen, Comme des Garcon av curator Andrew Bolton numer chef för modet på Metropolitan Museum.

För mig har NY alltid representerat mångfald. Det spelade ingen roll om man är främling där, staden och invånarna välkomnade oss som om vi hörde till. Men jag minns så väl, fortfarande med ett uns av skräck och föraning, när min man och jag fick låna en lägenhet av en god vän som han köpt i det då nybyggda Trump Tower på 5th Avenue. Jag var i NY för att bevaka säsongens modevisningar. Lägenheten låg högst upp med utsikt i nivå med alla de högsta skyskraporna. Det var kolossalt spektakulärt! Fönstren var heltäckande från golv till tak, vilket var ett stort problem för mig som har svindel. När det så blev natt och jag skulle somna märkte jag dessutom att huset svajade. Man bygger dessa hus med en viss svikt av säkerhetsskäl, men det övertygade inte mig. Jag trodde inte på huset, lika lite som jag tror på Trump, jag blev skräckslagen och packade kappsäcken direkt för att istället ta in på första bästa hotell. Jag tog det som ett ont omen, med all rätt visade det sig, Trump svajar ju i allt han företar sig och är skrämmande opålitlig.

Det stora problemet är dock att han är president i det tidigare så imponerande  United States of America, som från början var ett tomt land som invandrare från hela världen byggde upp. Ett land som betydde framtid och möjligheter för väldigt många utarmade och fattiga människor med otroliga öden och erfarenhet bakom sig. Men urbefolkningen, indianerna, såg inte nybyggarna med blida ögon utan snarare som ett hot mot deras existens. Vilket de också hade rätt i. Nu är ursprungsamerikanerna mer eller mindre utrotade.

Just nu befinner sig USA i ett fruktansvärt otäckt läge på grund av presidentens makt och beteenden, alla missbedömningar, arrogans och storhetsvansinne. Amerikas historia gör sig påmind nu i form av alla uppror eftersom Trump aldrig tagit invånarna och deras behov på allvar. Det blir också så påtagligt efter Barack Obama som ändå fick ett annat gehör av folket även om republikanerna satte ständiga käppar i hans hjul. Jag var i Kalifornien när han vann valet och jag kommer aldrig att glömma människors jubel och glädjetårar vart man än kom. Jag befann mig på samma plats när Trump blev folkvald och glädjetårarna utbytts till sorgetårar och förtvivlan. Visst är det så att USA är förenat med Big Money och vem som helst kan bli rik enligt ”The American Dream”, vilket är Trumps historia. Men det behövs lite mer, empati, kultur, social begåvning, ödmjukhet….listan är lång. Så det han rider på har bara med pengar att göra, vilket tydligen de flesta väljare valt att fokusera sig på. Någon förutseende vis affärsman är han bestämt inte om man lyssnar på hans kommentarer och det får folket i landet leva med nu, till deras stora förtvivlan.

Tyvärr handlar det nog om prestige för republikanerna kan jag tro annars vore han väl avsatt för länge sedan. Regeringen vägrar tappa ansiktet, men det sitter sannerligen snett!

Det märkliga är att Trumps privatliv sällan skärskådas av någon anledning. Det brukar media i USA annars alltid använda som ett verktyg. Men presidentens tre äktenskap och 5 barn talas det förhållandevis sällan om.

Detta skall alltså vara det hittills mäktigaste landets ledare som nu utvecklats till en patetisk härskare vars framfart måste stoppas om vi skall fortsätta ha en tilltro till Det Förlovade Landet

Cay Bond
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons