News55

Har du också märkt hur vinterkränksjukan sprids i landet?

Artikelbild
Totte Wallin
Totte Wallin
Uppdaterad: 16 feb. 2021Publicerad: 16 feb. 2021

I bilen ner till Skåne satt vi och pratade om ena dotterns adress i ett funkishus på Sven Hedins gata vid Gärdet i Stockholm. Själv bodde han på Norr Mälarstrand 66 där han gick sin ”ökenvandring” inte minst efter andra världskriget och vänskapen med Adolf.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Med tanke på känsligheten och de ”Lättkränktas Riksförbund  ” är det väl lite underligt att Sven Hedis gata fått behålla sitt namn?  Detsamma kan väl sägas om Narvavägen som med  Sveriges självbild borde byta till Poltava. 

Å andra sidan påminner ju de flesta stadskärnor om slagfältet i Ukraina.

Vi satt där i höjd med Gränna och tänkte på satirstaden där huvudgatan i ”Kränkeborg” heter N-gatan.

 Parallellt löper Z-stigen intill Indiantorget vid Pilallén.

Tar man Eskimåbacken upp kommer man till biblioteket som gjorts om till ”upplevelse-bibliotek” med ”bubbelbibbla” 

Från ”Adolf H:s musikskola” ringlar en ström av elever hem till ”Utanförskapsgatan” bortom ”Lilla renbetes-skogen” 

På ”Konstfack” lyssnar några på en föreläsning i  ”Icke svarta havet” ( stor debatt där just nu) som handlar om en protestsångare från Malmö som vill uppföra en staty föreställande en ”icke-vit madonna med knuten näve”

I en kyrka , omdöpt till ”Din-arret”, ber vi ”alla” tio gånger om dagen till Genus från Nasaret.

ANNONS

Sedan går vi till kiosken och köper en glass utan choklad. 

I ”Laktosfria fruars riksförbunds tankesmedja” recenseras filmen ”Fruar som jobbar” en foträtt version av ”Snobbar som jobbar” där Susanne Osten och Mona Sahlin lurar silverryggar i Torekov. De funderade på en glutenfri version av ”Sex in the city ”  på svenska ”En bulle i ugnen” men ingen ställde upp.

Att betala utan kvitto, är att betala vitt och Svartmåla är en ort söder om Ljungby.  Bonniers Litterära Magasin har naturligtvis anpassat sig till tidsandan och heter MBL, Magasin – Litterära -Bonniers och Gotland är  fossilfritt.

Kanske en narrspegel? 

Men idag när det ”Trump-etas” kränktheter från vänster till höger och tillbaka igen, när rasifieringen har blivit en pandemi och det ännu en gång är utseendet som ska sortera oss, inte våra egenskaper, sprider sig ”vinterkränkt-sjukan” värre än ett virus från England.

Alla är så osäkra och måste tänka och tycka rätt i den komprimerade ”värdegrunden” och vi bygger flera ”Forum för vår levande gloria ” i vår rentvättade historia.

I USA fäktas president Joe Burden, här frodas  angiverisamhället ”Titta en generaldirektör på en perrong utan munskydd” Ring TV4 , P1 och Jan Guillou!

Kränkeborg liknar ett Estonia på land som vi inte vågar dyka in i, röra upp damm, eller ifrågasätta.

ANNONS

Vår justitieminister jämför politiska motståndare med en österrikisk korpral och universiteten redigerar sina läslistor. På Chalmers forskar man på möjligheten att ställa diagnoser på så kallade klimatförnekare. 

När jag slutade min Günter Wallraf-vandring på Arbetsförmedlingen, jag gick inte, jag sprang i pension, sa jag till mina chefer.

”Vet ni vad jag ska göra när jag kommer hem? Jag ska gå ut på sjön, såga upp en vak, och slänga i den där jävla värdegrunden”  

Får ”Lunda-spexarna ” sjunga den här visan ur Uarda?

Röda havet

Vi gingo ned till Röda Havet

vi lågo i där minst en kvart,

men inte blev vi röda av´et,

ANNONS

men Röda Havet det blev svart

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS