A-
A+

Annons

Så skulle fler män få hjälp och slippa vänta

CoreTherm-värmebehandling av godartad prostataförstoring ger patienter ett alternativ till operation. En ökad tillgång till behandling skulle avlasta sjukvården och ge kortare väntelistor.

Annons

Doktorn om folksjukdomen hos män: ”Så oerhört frustrerande”

Godartad prostataförstoring är en sjukdom som drabbar ungefär varannan man över 50 år. Trots att det finns en välfungerande behandling är det ytterst få som får hjälp att bli av med sitt lidande.

Annons

Här är behandlingen som Stefan, 69, fick: “Helt fantastiskt”

När Stefan Davidsson, 69, fick tömningsbesvär och svårt att kissa gick han till urologen för att få prostatan undersökt och remiss för särskild värmebehandling med mikrovågor. Efter behandling blev han helt återställd.

Annons

Därför mår Stefan, 72, bättre: ”Nu pinkar jag som bonden över ladugårdstaket”

Stefan Holm från Vetlanda fick tabletter av sjukvården, men utan att bli av med besvären. Det var först efter tips av en god vän om en särskild behandling i Kalmar som allt fick ett slut: ”Överlycklig över att jag fått den här hjälpen”, säger han.

Annons

Lars Göran med hund

Så fick Lars Göran, 75, stopp på besvären

Han fäktar sig fram mellan olika läkare och värjer sig mot hyvling för att tillslut hitta en värmebehandling med mikrovågor som sätter stopp på besvären.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.