A-
A+

Hela denna artikel är en annons

Här är tre nyckelfaktorer – så väljer du mobilabonnemang som är enkelt, tryggt och billigt

Att navigera bland mobiloperatörer kan vara en utmaning – inte minst för seniorer. Vad bör man tänka på när man ska välja abonnemang och vad är egentligen viktigast för dig? Här går vi igenom vad du bör tänka på och ger tips på tre nyckelfaktorer som hjälper dig med val av mobilabonnemang.

News55

På marknaden finns det idag många olika alternativ när du ska ta ställning till vilken operatör du ska ringa med. Lägg därtill att man som kund ska få klarhet kring priser, bindningstider och surfmängd och det är knappast en överdrift att påstå att abonnemangsval kan vara en utmaning.

Företaget hallon har tagit till vara på detta och är kort och gott “den enkla mobiloperatören”.  

– Vi startade hallon 2013 med grundidén om att erbjuda enkla och billiga mobilabonnemang. Nu har vi massor av kunder som har hittat ett alternativ till sina gamla, krångliga och dyra operatörer, säger Anne-Louise Wirén, chef för hallon.

Undvik att bli låst med långa bindningstider

Om du som konsument i vissa fall inte är noggrann med det finstilta och bindningstiden på ditt abonnemang kan det finnas en risk att du blir låst till din operatör på långa avtal som du sedan inte kan komma ur.

Hos hallon har de utgått från just detta när man tagit fram sina erbjudanden till dig som kund. Du betalar inte för några extratjänster eller tilläggsprodukter och du kan vara säker på att du inte betalar mer än överenskommet – allt onödigt krångel är borttaget, du har alltid fast pris och kan byta abonnemang när det passar dig.

– Vi tror att det är viktigt med transparens och tydlighet mot kunden. Inga krångliga fakturor, inga startavgifter och inga bindningstider är viktiga delar i vårt erbjudande, påpekar Anne-Louise Wirén.

Så stor surfmängd passar för dina behov

I takt med att så kallade streamingtjänster blivit allt vanligare, det vill säga program där du streamar video eller ljud löpande från nätet, kan det vara bra att ha koll på sin surfmängd.

Kanske använder du SVT Play eller SR Radio när du vill titta eller lyssna på ett program i efterhand när du är på språng? Att veta hur mycket datamängd som är rimligt kan ibland vara en utmaning (läs mer om det här!) men en bra tumregel är att strömma video tar mest data medan ljud och surfa på nätet  drar mindre datamängd.

Hos hallon kan du på ett enkelt sätt spara din surf. Det betyder att den surfmängd som du inte förbrukat under månaden överförs till nästa månads pott. 

– Vi har märkt att fler och fler av våra kunder bryr sig om surfmängden. Ett enkelt sätt att göra det bekvämt för dig som användare är att du får spara din oanvända surf till nästa månad. Då behöver du inte känna någon press och får vad du har betalat för, menar Anne-Louise Wirén 

Tre nyckelfaktorer att hålla koll på när du ska välja mobilabonnemang

För att du som senior ska kunna ta ett så bra beslut som möjligt när du ska välja mobilabonnemang listar vi här tre nyckelfaktorer som du bör hålla koll på. 

  1. Prisplan – Fundera över vad du faktiskt använder din telefon till. Är det främst ringa och skicka sms till dina barn eller vänner? Eller är det snarare att ha stor frihet när det gäller titta på nyheter och video när du är på språng som är viktigast? Definiera dina behov och utgå från det – vilken prisplan passar för dig?
  1. Bindningstid – Var noggrann med hur länge du vill binda upp dig på ditt avtal. På marknaden finns idag leverantörer som erbjuder dig abonnemang helt utan bindningstid. Då kan du lugnt luta dig tillbaka och slippa risken att bli låst under lång tid om du skulle känna dig missnöjd eller vill byta abonnemang.
  1. Surf – Fundera på hur mycket surf du faktiskt behöver. Vill du mest läsa lite nyheter kan ett fåtal GB räcka gott medan om du istället vill strömma poddar eller video när du är hemifrån kan en större surfpott vara bättre. Vissa operatörer erbjuder dessutom att du kan spara oanvänd surfmängd till nästa månad – håll utkik efter dem!

Läs mer om hallon och deras erbjudanden här för dig som senior!

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.