A-
A+

Hela denna artikel är en annons

Så många Let’s dance-avsnitt och sommarprat räcker din mobilsurf till

I takt med att mobiltelefoni slagit igenom på bred front finns det också mycket att ta ställning till när man ska välja abonnemang. Men vad betyder egentligen en gigabyte? Och vad räcker det till? Vi reder ut alla frågor.

News55

Så kallade streamingtjänster där du som användare strömmar video eller ljud har blivit allt mer populära. Därför kan det vara bra att hålla koll på surfmängden när du ska välja mobilabonnemang. Hur många sommarprat kan du egentligen lyssna på när du är på språng med det abonnemang du har idag? 

Hos mobiloperatören hallon har du som användare alltid fria samtal och SMS med alla abonnemang. Det betyder att det enda du behöver göra är att välja surfmängd.

– Vi har märkt ett ökat fokus hos våra användare kring data eftersom streamingtjänster har slagit igenom stort på senare år. Hos oss kan man alltid enkelt byta mellan våra abonnemang om man till exempel känner att man behöver dryga ut mängden under sommaren, säger Anne-Louise Wirén, chef för hallon.

Spara din surf och använd den när den passar dig

Mängden data, ofta kallad surfpott, anges oftast i GB (gigabyte). Ordet kommer från det gamla prefixet giga (som betyder miljard) och byte för själva enheten. 

Att då veta vad en GB faktiskt räcker till är inte alldeles enkelt. En bra tumregel brukar vara att med 4 GB surf kan du strömma ungefär 32 timmar musik alternativt 4 timmar film.

I sammanhanget är det också bra att ha med sig att om du har wifi/bredband hemma och din telefon är inställd på att ansluta till wifi som förstahandsval så förbrukas din surfmängd hos mobiloperatören först när du är på språng och inte har tillgång till wifi.

Hos hallon har du som användare alltid möjlighet att spara din surfmängd som du inte nyttjat.

– Vi ser också alltid till så att du som användare kan spara din oförbrukade surf från en enskild månad till nästa. På så sätt behöver du som användare aldrig oroa dig för att stressa med användandet av surfen utan sparar enkelt det som du har betalat för, påpekar Anne-Louise Wirén. 

Så många avsnitt av favoritserien kan du se

hallon erbjuder olika surfmängdspotter – du som användare kan välja på allt från 3 GB upp till 100 GB. Här listar och förklarar vi vad olika surfmängd faktiskt räcker till, vilket kan hjälpa dig när du väljer surfmängd. 

  • 3 GB – 24 timmar musik/3 timmar film – exempelvis 12 sommarprat och ett Let’s dance-avsnitt varje månad.  Det här passar för dig som mest lyssnar på lite musik/poddar och läser nyheter via mobilnätet då och då.
  • 8 GB –  64 timmar musik/8 timmar film – exempelvis 40 sommarprat och två avsnitt Let’s dance-varje månad.  Välj den här mängden om du vill ha möjlighet till att streama ljud eller video via mobilnätet men inte gör det dagligen och/eller har tillgång till wifi i hemmet.
  • 16 GB  –  128 timmar musik/16 timmar film – exempelvis 80 sommarprat och fyra Let’s dance-avsnitt varje månad.  En pott för dig som vill ha lite marginal. Här kan du lyssna på mycket poddar/musik utan att behöva oroa dig och även titta på video i lite större utsträckning via mobilnätet. 

Läs mer om hallon och deras erbjudanden för dig som senior här!

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.