A-
A+

Hela denna artikel är en annons

Så överraskas du inte av hög mobilräkning på din resa

Pensionärer reser allt mer utomlands och stannar också borta längre. hallons mobilabonnemang är särskilt bra för dig som är senior och vill ut och se dig om i världen. Inte minst eftersom det inte kostar något extra att ringa hem från ett annat EU/ESS-land. Vännerna hemma i Sverige SMSar dig dessutom gratis oavsett var i världen du befinner dig.

News55

För de flesta är semestern en hektisk tid, men för dig som har slutat jobba och vill ut  och resa som pensionär har du förstås större frihet när du vill resa och hur länge du  vill vara borta. Har du ett abonnemang hos hallon kan du enkelt ta med dig mobilen  till andra EU-länder utan några kostsamma överraskningar.  

Oavsett om du är på en strand, ett café eller vid en sevärdhet kan du surfa utan  extra kostnad upp till din prisplans EU-surfgräns. Förutom EU-länderna gäller detta  även Norge, Island och Liechtenstein. Behöver du mer surf köper du enkelt till mer surf just den månaden. 

Du behöver själv inte hålla reda på hur mycket du surfar. När du uppnått 80 procent  av din surfpott får du ett SMS och ett nytt SMS när det är dags att tanka mer surf.  Vad din surf räcker till har vi sammanställt här. (länk till native som producerats) 

Här hittar du hela prislistan för just det land eller de länder som du ska resa till om du  ska lämna EU på din semester. 

Fundera på hur mycket surf du faktiskt behöver. Vill du mest läsa lite nyheter kan ett  fåtal GB räcka gott medan en större surfpott kan vara bättre om du istället vill  strömma poddar eller video när du är hemma.  

Det är naturligt att du använder mer surf vissa månader och mindre andra månader.  Det är inte hos alla operatörer som du kan spara surfmängden till dess att du  behöver den som bäst, men hos hallon kan du spara upp till 100GB i surf till nästa  månad. Något som är värt att tänka på när du åker utomlands.  

När man tar sig vidare med andra transportsätt än bil och tåg så planera innan så du  inte står utan uppkoppling eller råkar ut för onödiga kostnader. Försök att logga in på  wifi när du åker färja eller flyg. Så här fungerar det när du tar båten till Danmark eller Tyskland. I luften är det vanligt med uppkoppling mot satelliter vilket har andra priser än ett vanligt nationellt mobilnät. Om du använder data eller  ringer på din telefon kan det innebära högre kostnader. Se priser för fartyg och flyg  här

Trevlig resa önskar hallon!

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.