A-
A+

Annons

Annons

5 tips: Så blir du av med mördarsniglarna

Hur blir du av med mördarsniglar på bästa sätt? Här får du några tips.

Annons

Enorm pumpa sådde frö – Trädgårds-Tony älskar att odla i tunnelväxthus!

Det började med en hydroponisk pumpaodling till en stor pumpatävling. Idag har Trädgårds-Tony två tunnelväxthus och här delar han med sig av sina erfarenheter av växthus och odling.

Årets julklapp 2019 – en mobillåda

Handelns Utredningsinstitut, HUI Research, har för trettioandra året utsett årets julklapp: en mobillåda där man kan lägga undan sina mobiltelefoner när man inte vill bli störd. För att sätta detta på en tidsaxel (och i perspektiv) var årets julklapp 1994 just en mobiltelefon.

5 roliga halloweenpyssel för barn och vuxna!

Erfarna Hus & Hem har hittat roliga halloweenpyssel som passar både för barn och vuxna och sätter kreativiteten på prov.

Annons

Så lönar det sig att investera i solpaneler och producera solceller

Det ska löna sig att tänka klimatsmart och investera i solpaneler för att producera solceller. Hur många år det tar innan du tjänat in på din solcellsanläggning beror framför allt på vilket pris du kan få för den el du producerar tillsammans med priset på elen du förbrukar.

Så komposterar du för att lyckas

Hur gör man när man komposterar? Det kan kännas aningen diffust till en början, innan du blivit proffs på det. Det finns en del saker du bör tänka på innan du sätter igång och komposterar. Här får du några tips.

Så inreder vi vardagsrummet i höst – 5 tips

När hösten gör intåg och det blir kallare utomhus byter vi altanhäng mot soffhäng. Vi flyttar in i vardagsrummet. Här får du 5 enkla inredningstips.

Så hittar du kantareller!

Den 1 september är det Svampens dag. Här får du några tips på hur du hittar skogens guld – kantareller.

4 tips – så blir du av med kvalster i sängen

Kvalster är små spindeldjur som vi inte kan se med blotta ögat. De äter hudrester och hudavskrap och behöver fukt, värme och mörker för att överleva och föröka sig. Just sängen blir därför en alldeles optimal plats. Sängkvalster orsakar kvalsterallergi. Som tur är finns det en del knep för att bli av med kvalster i sängen. Här kommer fyra tips.

Kirskål – det struliga ogräset och hur du får bort det!

Kirskål är ett ogräs som är svårt att göra sig av med. Det sprider sig fort och brett, både under och ovan jord. Vi plockar, gräver och river, men plantan hittar alltid tillbaka. Här får du några råd för hur du kommer ut som segrare i matchen mot kirskålen när svordomarna är slut.

Så ska du beskära äppelträdet i höst

Äldre äppelträd ska beskäras under JAS-perioden (juli, augusti, september). Så här går du tillväga.

Så blir du kvitt tvestjärtar – 3 tips!

Utomhus, det kan vi kanske leva med, men inte när tvestjärtar ligger och lurar i brevlådan och följer med morgontidningen hela vägen in till köksbordet. Eller hittar in i våra hem på annat vis. Här får du tips på hur du blir kvitt tvestjärtar.

Dags att hylla vildbina på Honungens dag

Den 20 augusti är det Honungens dag, en dag då vi hyllar den söta, goda honungen, men även en dag vi ska hylla vildbina för det fantastiska jobb de gör.

5 anledningar – därför älskar vi våra hundar och katter!

Den 17 augusti är Hemlösa djurs dag. Inget djur ska behöva vara ensam. Särskilt inte med tanke på hur mycket vi älskar dem! Här är 5 anledningar varför vi älskar våra katter och hundar.

Så sköter du om din gräsmatta i höst

Alla är vi bekanta med uttrycket “att kratta manegen”. Det passar bra när vi pratar om skötsel av gräsmatta. Ju mer vi förbereder gräsmattan i höst, desto vackrare, grönare och tätare kommer den att växa när snön töat bort och vårsolen äntligen gör intåg. Här får du skötselråd. 

Gör dig redo för surströmmingspremiären på torsdag

Alla har vi något slags förhållande till surströmming, vare sig vi provat, luktat eller helt enkelt avstått. Vi som provat surströmming kommer nog först ihåg den starka odören från de öppnade konservburkarna i vilka de ofiléade strömmingarna ligger och guppar runt i saltlag. Den 15 augusti är det surströmmingspremiär - en del hurrar, andra rynkar besvärat på näsan.

4 absoluta måsten till kräftskivan

Kräftor är goda, men har inte alltid varit lika lätta att få tag på som idag. Förr var det nämligen förbjudet att fiska kräftor i svenska sjöar vissa delar på året. Det officiella datumet för kräftpremiären har även den varit omtvistad, men sägs vara första onsdagen i augusti. Här kommer tipsen för en oförglömlig kräftskiva. 

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.