Hela denna artikeln är en annons

Så kan du sänka din elkostnad

Allt för många köper el direkt från elbolagen och betalar alldeles för högt pris – helt i onödan. Men det finns ett alternativ. Sedan 1999 har Kundkraft arrangerat elauktioner för att pressa ner elpriserna till sina kunder.  Och det finns mer pengar att spara än många tror.

News55

Annons

Annons

Många svenskar har fått upp ögonen för att jaga lägre elpriser och ofta landar man på någon av de hemsidor där man kan jämföra olika elavtal. Priserna kan se låga ut men erbjudandena gäller oftast under en begränsad period där vinsten tas hem antingen genom dolda avgifter eller så höjs elpriset efter ett tag utan att du hunnit säga upp avtalet.

Det finns dock ett alternativt sätt att pressa elpriset på och det är genom att bli kund hos Kundkraft som arrangerar elauktioner – de bjuder in landets alla elbolag till att buda på dig som kund. Det elbolag som erbjuder det billigaste priset, både fast och rörligt, får också leverera elen till dig. Dessutom förhandlar Kundkraft bort alla fasta avgifter.

Kundkrafts VD Anders Kaijser berättar mer.
– Elauktioner garanterar att våra kunder alltid får ett nedpressat elpris utan att de själva behöver göra något. Så länge man inte är lojal mot ett elbolag, som få är, så är vår tjänst perfekt.

Idag är 150 000 elkunder anslutna till Kundkraft vilket skapar en enorm kraft på marknaden. Under bara det senaste året har en Kundkraft-kund i genomsnitt kunnat spara drygt 3 600 kronor i jämförelse med snittpriset på anvisningsavtal.
– Och ju fler vi blir desto starkare blir vi för att ytterligare pressa priserna. Något som vi jobbar på att i nästa steg är att också kunna påverka nätavgifterna, säger Anders Kaijser.

Att bli kund i Kundkraft är både avgiftsfritt och enkelt. På mindre än en minut registrerar du dig på Kundkraft.se. Det tråkiga och tidskrävande jobbet med att säga upp ditt gamla elavtal sköter Kundkraft. Du behöver alltså bara luta dig tillbaka och låta Kundkraft förhandla fram bästa elpriset åt dig år efter år.
Som kund i Kundkraft får man dessutom garanterad grön el från sol, vind, och vatten, säger Anders Kaijser.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons