A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Kerstin renoverar hus och planerar drömresa - så fick hon råd

Äntligen kan Kerstin Persson i Varberg renovera villan och planera en resa: vandring eller kanske golf. Det trygga speciallånet Hypotekspension har gjort hennes vardag lite vackrare.

CAPE MEDIA

Annons

Annons

Räkna: Så stor Hypotekspension kan du ta ut

Hon stod i valet och kvalet mellan att köpa en lägenhet inne i Varberg eller behålla den naturnära villan. Men Kerstin Persson lever för sitt hus och sin trädgård, och egentligen ville hon inte lämna enplansvillan när hon blev änka.

– Om jag skulle köpt en lägenhet ville jag ha något som inte kostade allt för mycket, för det har jag inte råd till med min pension. Men framför allt var jag inte sugen på att flytta. Jag är ju född på landet. Så jag funderade fram och tillbaka – tills jag såg annonsen för Hypotekspension i PRO:s tidning. Jag läste på lite på hemsidan och talade med min syster som har varit bankrådgivare och har erfarenhet av lånefrågor, säger Kerstin Persson.

Trygga speciallånet

Systern rådde henne att ansöka om ett tryggt speciallån från Hypotekspension. Kerstin tyckte att det verkade förmånligt och enkelt att skaffa:

– Den stora fördelen är det här med att få mina gamla lån lösta – och att jag inte har några utgifter så länge jag inte säljer huset, menar Kerstin som har arbetat med människor under en stor del av sitt liv, från barnomsorg till omsorg om handikappade.

Nu funderar hon som bäst på den kommande renoveringen.

– Jag ska först och främst bygga om utomhus. Den gamla slipersmuren är helt rutten och nu kan jag göra något åt den. Jag inväntar bara några offerter. Sedan ska taket målas och eventuellt byter jag ut några nerslitna gångplattor runt huset som jag är lite trött på. Ja, det finns en del att göra, säger Kerstin och ler.

Vandringsresa lockar

Sedan vill hon förstås hinna ut och röra på sig lite också. Först och främst för att se om sin trädgård och sina blommor, men därefter längtar hon lite längre bort.

– Jag gillar att resa kring teman. Nu lockar något kring mat och vin, alternativt en vandringsresa i södra Europa eller kanske någon mer golfresa.

Räkna: Så stor Hypotekspension kan du ta ut

Aktuell ränta är 4,45 % (effektiv ränta vid lån på 600 000 kronor är 4,59 % beräknat på 15 års lånetid). Total skuld efter 15 år är då 1 172 012 kronor.

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.