A-
A+

Hela denna artikel är en annons

Så kunde de leva ett tryggare liv med ekonomisk frihet

Christer och Eva-Marie Lindbom är pensionärer båda två. De har bott i sin kära lägenhet i 33 år, nära Avenyn i Göteborg, i ett lugnt område. Med Hypotekspensions speciallån, anpassat för personer över 60 år, kunde de bo kvar och få större ekonomisk frihet.

CAPE MEDIA

Annons

De bor ”mitt i smeten” med närhet till Avenyn och för drygt två år sedan såg de en reklamfilm på TV om ett speciallån anpassat för personer över 60 år, ett lån särskilt anpassat för den som har ett hus eller en lägenhet att belåna som det inte finns några större lån på sedan tidigare. 

Ville få större ekonomisk frihet

Christer och Eva-Marie ville inte flytta från sin lägenhet, i det lugna området, men närhet till Avenyn.

– När vi båda är pensionärer är det skönt att ha nära till allt som finns när man bor mitt i stan, förklarar Christer. 

De tog speciallånet med vetskapen om att de inte skulle löpa någon risk att förlora sin lägenhet. Lånet handlade för Christer och Eva-Marie främst om att skaffa sig större trygghet och ekonomisk frihet i vardagen

– Vi har ju inga barn som ärver av oss, utan det är ju till för att försäkra oss två emellan kan man säga, berättar Eva-Marie.

Leva livet precis som man vill

För Christer och Eva-Marie handlar speciallånet primärt inte om att ha pengar för att kunna köpa massor med saker. De ser pengar som framtiden och den trygghet som det innebär att kunna leva sitt liv precis som man vill. Nu kunde de ju dessutom nyttja det kapital som annars hade suttit låst i lägenheten.

Christer och Eva-Marie lever på ungefär som vanligt. 

– Med en mycket tryggare känsla i bröstet, avslutar Christer. 

Fakta om Hypotekspension:

Svensk Hypotekspension är ett svenskt bostadskreditinstitut som ingår i Nordaxkoncernen
och står under Finansinspektionens tillsyn. Företaget erbjuder Hypotekspension®, en
kapitalfrigöringskredit vilket är ett lån med bostad som säkerhet, endast för 60+. Krediten
löper utan tidsbegränsning. Inga amorteringar görs och heller inga löpande räntebetalningar.

Räntan justeras var tredje månad och läggs till skulden för att sedan betalas i sin helhet då lånet löses. Aktuell ränta är 4,95 %, (2022-06-23) och justeras var tredje månad. Räntan läggs till skulden för att sedan betalas i sin helhet då lånet löses. Effektiv ränta vid lån på 600 000 kronor är 5,14 % beräknat på 15 års lånetid. Total skuld efter 15 år (förutsatt att räntan inte justeras under perioden) är då 1 268 514 kronor. En uppläggningsavgift på 1 850 kronor tas ut, samt en årlig aviseringsavgift om 190 kr.

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.